Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

06. 02. 2018. 19:29   >>  19:42

BUDVA

Ekološki sertifikat dobiće 10 hotela

U Budvi je danas potpisani Memorandum o saradnji između Turističke organizacije opštine Budva, Kancelarije programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Crnoj Gori i deset hotela i apartmanskih objekata koji su ušli u proceduru dobijanja ekološkog sertifikata.

Turistička organizacija opštine Budva je za prvih 10 objekata koji su se prijavili na javni poziv, obezbijedila finansijska sredstva i ti su objekti oslobođeni obaveze plaćanja članarine za prvih godinu dana.

Hotel  ,,Grbalj”, ,,Kadmo”, ,,Atina”, ,,Kruna”, ,,Aleksandar”, ,,Monte Casa”, ,,Adria”, ,,Budva”, ,,Apartmani Blue Mediterranean” i ,,Alexandar Montenegro Luxury suites &spa”  ušli su u proceduru dobijanja sertifikata održivog poslovanja ekološki znak Evropske unije i pridružiće se porodici zelenih hotela kojih će u Crnoj Gori do kraja godine biti ukupno dvadeset.

"Pored ostvarenih ušteda i stvaranja imidža lidera u poslovanju, sertifikovani hoteli i apartmani dobijaju prednost u promociji i marketingu, kao i mogućnosti saradnje sa globalnim tur operatorima koji posebno vrednuju ekološke sertifikate", kazali su iz UNDP-ja.

Stalna koordinatorka sistema UN i stalna predstavnica UNDP, Fiona Mekluni je kazala da je Crna Gora sasvojim prirodnim ljepotama savršena destinacija za privlačenje ekološki odgovornih turista.

Smještajni objekti koji posjeduju ekološki sertifikat su prednost koja može pomoći Crnoj Gori da postane prepoznata kao „zelena“ turistička destinacija i postane privlačna za nova tržišta.

,,Opština Budva je ispred svih, jer je prepoznala značajan potencijal pružanjem finansijske podrške za sertifikaciju 10 hotela. Na taj način se potvrđuje, da odgovorne institucije u službi građana, u svom radu stavljaju veći naglasak na standarde održivosti i osiguranje zelenog rasta. Takođe, na taj način se stimuliše uključivanje privatnog sektora u vodeće trendove primjene ekološki odgovornih praksi'', kazala je Mekluni. 

Predsjednik opštine Budva Dragan Krapović, istakao je da je za Budvu, kao turističku destinaciju, učešće u projektu Razvoj niakokarbonskog turizma od velikog značaja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније