Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

06. 02. 2018. 16:35   >>  17:54 1

FAKULTET ZA SPORT

Fizička sprema studenata na testu

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore planira da, u saradnji s Studentskim parlamentom, testira sve studente kada je u pitanju fizička aktivnost i tjelesna kompozicija, istakao je dekan tog Fakulteta Stevo Popović na svečanosti uručivanja zahvalnica predstavnicima sportskih kolektiva i sportistima koji su učestvovali u projektu dijagnostikovanja u sportu u toku 2017.

Po završetku projekta, kako je dodao, biće u mogućnosti da predlože i resornim državnim organima konkretne preventivne mjere koje bi trebalo preduzeti kada govorimo o savremenim nezaraznim bolestima, kao što su preuhranjenost i gojaznost.

„Na taj način bi u konktretnom smislu, kroz navedeni projekat, povezali ishode naučnoistraživačkih aktivnosti koje se realizuju na našem Univerzitetu sa konkretnim potrebama na terenu, a koje bi dovele do značajne uštede, prije svega u oblasti medicine i dale pun smisao našeg postojanja“, rekao je  Popović, saopštio je UCG.

Rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić kazao je da je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje jedna od organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore, koja se značajno ističe kada je primijenjeni i razvojni naučno-istraživački rad u pitanju.

„Uprava Univerziteta Crne Gore aktivno podržava sve naučno-istraživačke aktivnosti i projekte, i sa posebnim zadovoljstvom ističe i današnji primjer - projekat dijagnostifikovanja u sportu, utemeljen na antropometrijskim mjerenjima vrhunskih sportista u zemlji i regionu, koju je realizovao Centar za dijagnostiku u sportu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, radi stvaranja reprezentativne baze podataka za naučno-istraživački rad i za optimalno planiranje trenažnog i pripremnog procesa za sportiste“, rekao je rektor.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније