Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

06. 02. 2018. 12:37 >> 12:37
1

APEL MINISTARSTVA

Građani da prijave nasilje na djecom

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava apelovalo je na građane da u slučaju bilo kakvog saznanja o potencijalnom zanemarivanju ili nasilju nad djetetom informišu nadležne institucije.ć

"Crnogorsko društvo trebalo bi da reaguje u pravcu pune zaštite djeteta od svakog oblika nasilja i zanemarivanja od strane roditelja ili drugih osoba", saopštilo je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

Iz resora Mehmeda Zenke saopšteno je da nasilje nad djetetom predstavlja jedan od najtežih oblika kršenja ljudskih prava.

"Ministarstvo za ljudska i manjinska prava podsjeća da se sva djeca rađaju sa osnovnim slobodama i pravima koja pripadaju svim ljudskim bićima. Zbog svog uzrasta, djeca su upućena na pomoć odraslih. S tim u vezi, naglašavamo obavezu odraslih u pogledu zaštite djeteta, odnosno potrebe da se zaštiti integritet djeteta", saopštilo je Ministarstvo.

Podsjećaju da Konvencija Ujedinjenih nacija o pravima djeteta, kao najvažniji međunarodni pravni akt, propisuje da svako dijete ima pravo na život.

"Nedavni slučaj ubistva petnaestomjesečnog dječaka sve nas opominje da treba da se duboko zamislimo u kojoj su mjeri naša djeca zaista zaštićena i koliko njih uživa svoja prava. ", saopteno je iz Zenkinog resora.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније