Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

06. 02. 2018. 07:58 >> 07:57

ŽICG U 2017.

Za sanaciju pruge 14 miliona eura

U rehabilitaciju i održavanje željezničke mreže u prošloj godini investirano je 13,9 miliona eura, navedeno je iz kompanije Željeznička infrastruktura (ŽICG), piše Pobjeda.

ŽICG intenzivno radi na generalnoj rehabilitaciji i održavanju željezničke mreže, sa naglaskom na kapitalne investicije i investiciono održavanje pruge Vrbnica Bar”, kazao je Pobjedi izvršni direktor ZlCG Milan Čolaković.

Prema njegovim riječima, pruga Vrbnica Bar, kao dio pruge Beograd Bar je u stanju koje omogućava bezbjedno i redovno funkcionisanje željezničkog saobraćaja, izvršenje planiranog reda vožnje, kako za međunarodni tako i za lokalni saobraćaj.

“Prugu redovno održavamo kroz program tekućeg održavanja, a na njoj smo završili ili smo u procesu realizacije brojnih investicionih projekata finansiranih iz sopstvenih sredstava kao i iz međunarodnih finansijskih institucija Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Evropske investicione banke (EIB), kao i IPA (Instrument za pretpristupnu pomoć) i WBIF (Investicioni okvir za Zapadni -J Balkan) fondova”, kazao je Čolaković.

Precizirao je da je iz kredita EIB-a i EBRD-a u prošloj godini ŽICG realizovala radove vrijedne 4,7 miliona eura, dok su iz IPA , fondova finansirani projekti u iznosu od 7,7 miliona, a ŽICG je tokom prošle godine im plementirao projekte WBIF fonda u ukupnom iznosu od 1,5 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније