Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina/RTCG.me ]

02. 02. 2018. 17:38   >>  19:39

VLADA PREPORUČILA

Savjet ASK da sagleda djelovanje o RTCG

Vlada je danas preporučila Savjetu Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) da na posebnoj sjednici sagleda djelovanje Agencije u predmetima utvrđivanja konflikta interesa članova Savjeta Javnog servisa.

„U vezi sa primjedbama u javnosti povodom odluka ASK-a vezanim za postupke utvrđivanja konflikta interesa članova Savjeta RTCG, Vlada preporučuje da Savjet Agencije na posebnoj sjednici sagleda djelovanje Agencije u ovim predmetima“, saopšteno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Navodi se da Vlada cijeni značaj koji Agencija ima u kontekstu ukupnih napora u borbi protiv korupcije, što je potvrđeno pozitivnim ocjenama u izvještajima Evropske komisije i najvećim dijelom ostvarenih rezultata.

„Istovremeno uvažavajući potrebu da se do kraja sagledaju aspekti njenog rada od značaja za unaprjeđenje principa vladavine prava“, dodaje se u saopštenju.

Lutovac: Skupština da preispita svoje odluke

Advokat Branislav Lutovac ocijenio je za TVCG da preporuka Vlade ima posebnu težinu.

"Posebno u ovom slučaju kada je parlament razriješio tri člana Savjeta. Od početka sam zastupao stav da Administrativni odbor i parlament moraju sačekati sudski epilog, odnosno pravosnažnost tih odluka", naveo je Lutovac.

On je kazao da je sada Skupština na potezu.

"Parlament mora uvažiti stav Vlade. Mislim da bi bilo dobro da Skupština preispita svoju raniju odluku o razrješenju članova Savjeta, koja nije dobro primljena ni kod nas ni u inostranstvu. Mislim da bi to bio pravi potez koji bi pokazao da se i Skupština i Vlada bore za samostalnost RTCG", precizirao je Lutovac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније