Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan; Objavio: I. P. ]

01. 02. 2018. 07:59 >> 07:26

UVEDENI NOVI

Sa besplatne liste skinuto 40 ljekova

Pacijenti su nezadovoljni novom listom ljekova koju je Ministarstvo zdravlja utvrdilo krajem prošle godine, sa koje je skinut veliki dio terapija koje izabrani ljekari izdaju o trošku države, zbog čega su građani primorani da propisane medikamente kupuju kod privatnika kako bi nastavili sa liječenjem.

Sekretar Ministarstva zdravlja i predsjednik komisije za izradu liste ljekova Nikola Antović kazao je za "Dan" da su sa liste skinuli preko 40 medikamenata koji više ne odgovaraju uslovima savremene terapije i ne zadovoljavaju kriterijume u pogledu kvaliteta, efikasnosti i bezbjednosti, kojima je istekla dozvola za lijek i za koje proizvođač nije dostavio saglasnost za utvrđivanje cijena u skladu sa vladinom uredbom o listi ljekova.

Ipak, ističe on, to su nadomjestili uvođenjem novih ljekova.

“Uveli smo 114 novih ljekova. Na listi je sada preko 1.500 medikamenata za sva oboljenja. Sve ljekove koje smo skinuli sa liste nadomjestili smo drugom terapijom, koja u najvećem procentu pada na teret sredstava Fonda za zdravstveno osiguranje”, tvrdi on.

Istakao je da su posebno vodili računa da ljekovi budu dostupni najugroženijim grupama stanovništva i teško oboljelim građanima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније