Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

31. 01. 2018. 08:38   >>  08:31

ABDIĆ O ZLOUPOTREBAMA

"Svi ozdravili kad su vidjeli radnike Tare"

Direktor Urgentnog centra i načelnik Klinike za ortopediju i traumatologiju, Nermin Abdić, ocijenio je da su promjene u Urgentnom centru vidljive na svakom koraku.

 

On je kazao da je ponosan kad medicinsko osoblje dobije pohvale pacijenata iz drugih država kojima je bila potrebna zdravstvena usluga, a koji, poput jedne žene iz Švajcarske, kažu da takvu uslugu nijesu dobili u ambulanti u svojoj zemlji.

Abdić je, gostujući u Jutarnjem programu TVCG, kazao da se svakodnevno susrijeću sa zloupotrebom zdravstvenih resursa, te pacijentima koji dolaze i zbog problema koje ne bi trebalo rješavati u Urgnentnom centru.

"Kada su prije dva dana dopremljeni radnici povrijeđeni u eksploziji u fabrici Tara, nije bilo jedne jedine osobe u roku od dva minuta. Svi su ozdravili, što govori o tome kolika je bila njihova potreba da se jave Urgentnom centru", rekao je Abdić.

On kaže da im se često javljaju pacijenti sa simptomima svraba, glavoljlbolje, bola u kičmi koji traje mjesec dana ili povraćanja i proliva koji traje 15 dana.

"Ako je to za Urgentni centar, procijenite sami koliko su ugroženi oni kojima je pomoć potrebna", rekao je Abdić.

Govoreći o opremljenosti Klinike za ortopediju i traumatologiju, Abdić je rekao da je oprema na zadovoljavajućem nivou.

"Ako kažem da je to idealno, daleko je to od toga, daleko je od nekih zlatnih standarda", kazao je Abdić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније