Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

30. 01. 2018. 10:35 >> 10:54
13

PREDSTAVLJEN IZVJEŠTAJ

CG više nema najgore zdravstvo

Crnogorski zdravstveni sistem nije više među najgorim u Evropi, nakon što je Crna Gora ostvarila skok za čak devet mjesta.

Taj podatak saopštio je danas ministar zdravlja, Kenan Hrapović, koji je na predstavljanju Izvještaja zdravstvenog potrošačkog indeksa kazao da se Crna Gora sada nalazi na 25. mjestu.

Navodeći da je zdravstveni sistem Crne Gore značajno napredovao, Hrapović je rekao da je zabilježen najveći skok u 2017-oj godini.

"Crna Gora je napredovala od pretposljednjeg, dakle 34. na 25. mjesto. To je veliki skok za devet mjesta i najveći skok od rangiranih zemalja", pojasnio je Hrapović.

Taj napredak je, kako je rekao, "rezultati svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu Crne Gore". Kazao je da su reforme bolne i teške, a da rezultati nijesu brzo uočljivi.

"Posebno ističem da je za uspješne reforme potrebno angažovanje ljekara i zdravstvenih radnika i razumijevanje građana i pacijenata. Takođe, veoma značajna nam je bila pomoć stranih eksperata", rekao je Hrapović, napominjući da se ove gdoine sa specijalizacije vraća 50 ljekara, što će, tvrdi on, popraviti kvalitet zdravstvene zaštite.

Vesna Miranović iz Ministarstva zdravlja navodi da ove godine nije bilo strijepnje od rezultata istraživanja.

"Znali smo da energija i trud koju smo pokazali u 2017. siguran garant da ćemo napredovati na listi. To se i desilo", rekla je Miranović.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније