Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

29. 01. 2018. 13:30 >> 13:03
3

DŽUDO U ŠKOLAMA

Šehović poručio djeci: Uvijek igrajte fer

U OŠ "Štampar Makarije" počeo je projekat "Džudo za djecu", u okviru kojeg će za sedam škola biti organizovana jednogodišnja obuka profesora fizičkog vaspitanja i djece u džudou. Iz Ministarstva prosvjete su saopštili da će biti donirana džudo oprema vrijedna oko 30.000 eura.

 

Ministar prosvjete Damir Šehović podsjetio je da su njegov i resor sporta prije pola godine potpisali sporazum o saradnji kojim su se obavezali da će raditi na unapređenju školskog sporta i vratiti ga u škole, na način na koji to zaslužuju učenici, ali i sport.

Projekat je, navodi Šehović, samo dio ispunjenja obaveza dogovorenih Memorandumom.

"Insistiranje na promociji školskog sporta rezultat je ubjeđenja da nema boljeg načina da kod djeteta stvorimo zdrave navike i da ono izgradi stabilan karakter zasnovan na fer pleju", rekao je Šehović.

On je pozvao djecu da se bave džudoom uz poruku da uvijek igraju fer.

Predstavnik Međunarodnog džudo saveza Teodor Pop istakao je da je džudo postao jedan od vodećih olimpijskih sportova, navodeći da je zadovoljan što je Međunarodna džudo federacija u prilici da snažno podrži projekat koji je značajan za razvoj sporta, fizičke i mentalne sposobnosti mladih ljudi.

Predsjednik Džudo saveza Crne Gore Dragomir Bečanović naglasio je da se sport i obrazovanje uvijek prožimaju stvarajući uslove za jačanje i nadograđivanje kulturnog identiteta.

U projektu "Džudo za djecu" učestvuju osnovne škole "Mahut Adrović" iz Petnjice, "Štampar Makarije" iz Podgorice, "Braća Ribar" iz Nikšića, "Hajro Šahmanović" iz Plava, "Salko Aljković" iz  Pljevalja, "Anto Đedović" iz bara i "Savo Ilić" iz Kotora.

U ime direktora škola na donaciji se zahvalila direktorica OŠ "Štampar Makarije", Milica Stanković, koja je istakla zadovoljstvo zbog prepoznavanja značaja razvoja sporta u školama. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније