Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

27. 01. 2018. 13:33 >> 18:22
18

INCIDENT KOD "GINTAŠA"

Povrijeđeni policajci, sukob zbog oduzetih cigareta

Tri komunalna policajca povrijeđena su jutros u Podgorici tokom incidenta koji je izbio nakon što su kod pijace Gintaš kontrolisali prodaju cigareta bez akcizne markice.

Iz Glavnog grada je saopšteno da su, danas oko 7.30 sati, komunalni policajci M.D, N.D. i I.Đ. prvo verbalno napadnuti od strane P.G, koji im je prijetio i psovao, negodujući što su njegovoj supruzi prije par dana oduzete cigarete bez akcizne markice, koje je prodavala kod tržnog centra "Gintaš".

Komunalni policajci su potom i fizički napadnuti.

"Nakon niza uvreda komunalnim policajcima je prišlo i lice N.P. i isti su izvršili napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Izvjestan broj za sada nepoznatih lica su takođe učestvovala u napadu na službena lica u vršenju službene dužnosti i za istima se traga", naveli su z Glavnog grada.

Komunalni policajci zadobili su lakše tjelesne povrede i prebačeni su u Urgentni centar, javila je TVCG.

Iz Kominalne policije saopšteno je da je protiv dvije osobe podnesena krivična prijava u vezi sa napadom a na policajce te da očekuju i apeluju na nadležno Osnovno tužiaštvo da preduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju identifikacije i lišavanja slobode ostalih učesnika u napadu na službena lica u vršenju službene dužnosti.

"Obavještavamo javnost, a posebno prekršioce zakona i počinioce nelegalne prodaje robe bez akciznih markica, kao i ostale robe čija je prodaja zabranjena, da će Komunalna policija Glavnog grada, saglasno Akcionom planu za suzbijanje sive ekonomije Vlade Crne Gore, pojačati svoje aktivnosti kako u dijelu ispred TC „Gintaš“, tako i na čitavoj teritoriji Glavnog grada u cilju suzbijanja ove pojave. Komunalni policajci će primjenjivati sva raspoloživa sredstva prinude prema svim licima koja ne budu poštovali zakone i opštinske odluke", saopšteno je iz Glavnog grada.

Spisi predmeta dostavljeni tužilaštvu

Iz policije su naglasili da su spisi predmeta vezani za napad na službenike Komunalne policije dostavljeni nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje 

Kako su objasnili, oko sedam sati i 40 minuta su obaviješteni da je ispred Gintaša došlo do napada na službenike Komunalne policije.

"Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti službenici CB Podgorica izašli su na lice mjesta, gdje su zatekli službenike Komunalne policije M.D, N.D, Đ.I. I V.B, koji su tom prilikom upoznali službenike CB Podgorica da su ih prilikom obavljanja službenih radnji napala nepoznata lica.  Policijski službenici su došli do sumnje da se radi o N.P. D.P. i G.P. Službenici Komunalne policije su policijskim službenicima saopštili da su pokušali da savladaju lice N.P. i da su uspjeli da mu stave sredstva za vezivanje na zglob jedne ruke, ali da se on u tom trenutku istrgao iz njihovog zahvata i udaljio sa lica mjesta. Nedugo zatim na poziv sluzbenika CB Podgorica, u službene prostorije CB Podgorica pristupio je N.P. koji se prethodno udaljio sa lica mjesta", istakli su iz policije.

O dogđaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je nalozio da se od N.P, G.P. i D.P. prikupe obavještenja na okolnosti navedenog događaja, kao i da sluzbenici Komunalne policije na okolnosti događaja sačine službenu zabilješku.


"Postupajuci po nalogu ODT od gore navedenih lica su prikupljena obavještenja, koji u konkretnom događaju nisu zadobili povrede, dok su službenici komunalne policije na okolnosti navedenog događaja dostavili službenu zabilješku i ljekarsku dokumenatciju gdje su pripadnicima Komunalne policije M.D, N.D. i I.Đ. u Kliničkom centru Crne Gore konstatovane lake tjelesne povrede", kazali su iz policije.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније