Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

24. 01. 2018. 14:40   >>  14:14

ŠEHOVIĆ U LONDONU

Usklađivanje obrazovanja i tržišta rada izazov

Usklađivanje obrazovanja i tržišta rada zajednički je izazov za Zapadni Balkan, kazao je ministar prosvjete Damir Šehović na ministarskom sastanku održanom u britanskom Ministarstvu vanjskih poslova u Londonu, koji je okupio ministre obrazovanja iz zemalja Zapadnog Balkana.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvje, sastanak je organizovan u susret samitu u Londonu, koji će biti održan u okviru regionalne inicijative - tzv. Berlinskog procesa u julu mjesecu ove godine.

Šehović je, kako je saopšteno, na sastanku potvrdio punu posvećenost Crne Gore Berlinskom procesu, inicijativi koja treba da pomogne i dodatno osnaži punu integraciju zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

"Prisutne je upoznao sa dostignućima Crne Gore u oblasti obrazovanja i istakao da bi zajednički izazovi, poput digitalne pismenosti, povezivanja obrazovanja sa potrebama tržista rada preko dualnog obrazovanja, te obavezne praktične nastave u ustanovama visokog obrazovanja koju je Crne Gora već uvela, mogli da budu neke od važnih tema na pomenutom predstojećem samitu", navodi se u saopštenju.

Kao dodaju iz ministarstva, Šehović je nakon zajedničkog sastanka imao i bilateralni susret sa Edrjuom Pageom, koordinatorom za organizaciju Samita ispred britanskog Ministarstva vanjskih poslova, na kojem je bilo riječi o izazovima sa kojima se region suočava, kao i evropskoj perspektivi zemalja Zapadnog Balkana.

Šehović predvodi crnogorsku delegaciju koja učestvuje na Svjetskom obrazovnom forumu u Londonu, koji ove godine okuplja oko stotinu ministara obrazovanja iz svih zemalja svijeta, a čija je glavna tema "Pipremanje studenata za uspjeh: razmišljati, raditi, učiti".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније