Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

22. 01. 2018. 13:39 >> 13:11
1

MARKOVIĆ MUGOŠI

Ljekarskoj komori puna podrška Vlade

Vlada Crne Gore u potpunosti podržava aktivnosti i rad Ljekarske komore, saopštio je premijer Duško Marković tokom sastanka sa delegacom Ljekarske komore Crne Gore, koju je predvodio predsjednik dr Aleksandar Mugoša.

Iskazavši punu podršku aktivnostima novog rukovodstva Ljekarske komore, kao profesionalne organizacije koja obavlja važnu funkciju u skladu sa javnim ovlašćenjima, premijer Marković je ukazao na potrebu jedinstvenog pristupa svih subjekata u zdravstvenom sistemu i njihove efikasne saradnje u cilju pružanja što kvalitetnijih zdravstvenih usluga građanima.

"Imate moju podršku i imaćete je", rekao je predsjednik Vlade dodajući da će i od Ministarstva zdravlja zatražiti punu saradnju sa Ljekarskom komorom.

Rukovodstvo Ljekarske komore informisalo je premijera o dosadašnjim aktivnostima, o planovima za prevazilaženje izazova do kojih je došlo usljed blokade rada Komore u proteklom razdoblju kao i o viziji djelovanja Ljekarske komore Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Vlade Marković je podržao zahtjev za prolongiranje roka za izdavanje i obnovu licenci ljekarima dok ne budu stvorene normativne pretpostavke za tu aktivnost i za druge aktivnosti Komore.

"Rukovodstvo Ljekarske komore ukazalo je na sastanku na više pojava poput neetičkih i protivzakonitih reklama medicinskih usluga i ustanova iskazavši spremnost da se kao esnafska organizacija ozbiljno uhvate ukoštac sa pojavama čiji je cilj dezinformisanje javnosti i nanošenje štete državi", saopšteno je iz Vlade.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednica Skupštine Ljekarske komore dr Žanka Cerović, ljekarka Radiološke klinike Kliničkog centra Crne Gore i predsjednica Udruženja radiologa Crne Gore i zamjenik predsjednika Ljekarske komore dr Kenan Erović, anesteziolog Opšte bolnice Bijelo Polje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније