Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

(CdM)

19. 01. 2018. 22:33   >>  22:04 3

ODT SAOPŠTILO

Novi dokazi, pa obnova postupka

Osnovno državno tužilaštvo saopštilo je da nije tačno da je rukovoditeljka ODT-a u Podgorici, Ljiljana Klikovac, predstavnicima NVO "Voz neprebola" saopštila da nema interesa da se sudski postupak povodom željezničke nesreće iz 2006. obnovi.

Iz Tužilaštva su demantovali predsjednika te NVO Gorana Vojinovića, koji je danas kazao da im je "u četiri oka iz Tužilaštva Crne Gore saopšteno da nemaju interesa da se sudski postupak obnovi".

"Naprotiv, Tužilaštvo je preduzelo sve zakonske mjere, podnoseći u konačnom i zahtjev za zaštitu zakonitosti. Tužilaštvo je postupalo po prijedlogu za ponavljanje postupka koji je podnijela pomenuta NVO. Međutim, kako istim prijedlogom nijesu ponuđeni novi dokazi, niti nove činjenice o kojima Sud već ranije nije odlučivao, time nema uslova za ponavljanje postupka.", saopštila je portparolka ODT-a u Podgorici, tužiteljka Danka Ivanović-Đerić.

Ivanović Đerić objašnjava da je to zakonski uslov za ponavljanje postupka, pa se isti nije mogao ponoviti, o čemu su podnosioci prijedloga obaviješteni pismenim putem.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније