Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

17. 01. 2018. 20:15 >> 19:39

ČEKAJU DOZVOLE

Kapino polje spremno za komercijalne letove

Opština Nikšić je u minulih nekoliko godina realizovala oko 10 miliona eura IPA projekata, a jedan od najvažnijih je izgradnja aeodroma Kapino polje sa pratećim kontrolnim tornjem. Komplikovane procedure prilično su usporile valorizaciju aerodroma, a želja opštinara je da se što prije iskoristi u komercijalne svrhe.

Zgrada je odavno sagrađena, a opštinari očekuju da bi uskoro mogli komercijalizovati aerodromske kapacitete.

Sa kontrolnog tornnja na Kapinom polju, skoro dvije godine od njegove izgradnje i dalje puca pogleda na praznu pistu. "Prekogranično aero umrežavanje" naziv je oko pola miliona eura vrijednog IPA projekta zahvaljujući kojem je Nikšić tada kompletirao aerodromsku infrastrukturu otvarajući novu stranicu u razvoju vazduhoplovstva.

“Urađena je poletno-sletna staza, stajanke, i ovaj toranj na kojem se sad nalazimo”, kazao je Živko Kecojević, glavni menadžer opštine Nikšić

I kontrola leta još čeka svoje prve instruktore, a li ne još zadugo uvjerava Kecojević. Komplikovane procedure prilično su usporile valorizaciju aerodroma, a želja opštinara je da se iskoristi u komercijalne svrhe.

“Duže od godinu radimo zajednički i sa našom Agencijom za civilno vazduhoplovstvo i sa SAMTSA-om, organizacijom koja se bavi kontrolom leta za Srbiju i Crnu Goru, tako da očekujem da će u narednom periodu, u što kraćem vremenu, ovaj aerodrom imati i komercijalnu svrhu za avione sa manjim brojem sjedišta, ali ne i za velike”, naveo je Kecojević.

Projekat izgradnje aerodromske infrastrukutr uključio je partnere iz još pet država, Slovenije, Bosne i Hercegovine , Srbije, Hrvatske i Italije . Aerodrom je dosad služio za potrebe sportskog vazduhoplovstva.

Darko Bulatović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније