Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

17. 01. 2018. 17:44   >>  21:54 4

PETICIJA ZA UKIDANJE VLASNIŠTVA SPC

CPC prikuplja potpise po gradovima

Crnogorska pravoslavna crkva u nekoliko crnogorskih gradova organizovala je potpisivanje Peticije za ukidanje vlasništva Srpske pravoslavne crkve nad crnogorskim manastirima i crkvama.

Potpisivanje peticije, koja je već aktivna u online formi, CPC je pokrenula u više gradova zbog, kako navode, velikog interesovanja građana koji nijesu "vični elektronskom potpisivanju".

Potpisivanje je organizovano u Podgorici, Kotoru, Cetinju, Nikšiću i Danilovgradu.

“U prva tri dana Peticiju je potpisalo već preko 1000 ljudi. Očekujemo da ce vrlo brzo preći 7000 potpisa , čime bi se stekli uslovi da se pokrenu i formalne inicijative pred nadležnim državnim organima”, saopštili su iz CPC.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније