Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

15. 01. 2018. 17:25   >>  17:58

ODGOVOR VLADE

Sugestije usvojene u najvećoj mjeri

U pripremi Strategije unaprijeđenja podsticajnog okruženja za djelovanje nevladinih organizacija (NVO) 2018 – 2020. ispoštovani su svi formalni i neformalni standardi participacije zainteresovane javnosti i u najvećoj mjeri usvojene sugestije nevladinog sektora, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave.

Koalicija NVO "Saradnjom do cilja" saopštila je danas da Strategija nije odraz potreba nevladinog sektora u Crnoj Gori i da je od najmanje pet ključnih segmenata i predloga koji su tokom javne rasprave o nacrtu Strategije uputile NVO u cilju poboljšanja tog dokumenta, Vlada prihvatila samo jedan.

Iz Ministarstva su kazali da Vlada prepoznaje NVO kao važnog partnera u kreiranju i implementaciji strateških javnih politika i da su u pripremi Strategija ispoštovani svi formalni i neformalni standardi participacije zainteresovane javnosti.

„Postupak pripreme je sproveden transparentno, uz davanje mogućnosti svim zainteresovanim subjektima da daju doprinos, a u konačnom tekstu Strategije uvažene su značajne sugestije zainteresovane javnosti“, navodi se u reagovanju Ministarstva.

Rješenja iz Strategije, kako ističu, zasnovana su na analitičkim nalazima relevantnih nacionalnih i međunarodnih dokumenata u ovoj oblasti.

Iz Ministarstva su kazali da Strategija prepoznaje potrebu da se razmotri normativno uređenje postupka dodjele državne imovine na korišćenje NVO. Uloga NVO u procesu pristupanja Crne Gore EU, prema njihovim riječima, mora biti osnažena i Strategija na poseban način tretira i tu temu.

„Sve navedeno ukazuje da su sugestije nevladinog sektora u najvećoj mjeri usvojene, uvažavajući činjenicu da je u pitanju strateški dokument koji daje strateške smjernice u ovoj oblasti, te čudi reakcija Koalicije imajući u vidu da su predstavnici NVO sektora imali mogućnost učešća u procesu pripreme dokumenta kroz rad Radne grupe i postupak javne rasprave“, naveli su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније