Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

15. 01. 2018. 09:40 >> 09:14
2

ABDIĆ O ZLOUPOTREBAMA

U Urgentni i zbog svraba

U prvih 15 dana kroz urgentni blok Kliničkog centra Crne Gore prošlo je više od 4.000 pacijenata, što je znatno više od stvarnih potreba za pregledima u tom bloku, saopštio je direktor Urgentnog centra Nermin Abdić.

Abdić je gostujući u Jutranjem program TVCG upozorio na stalne zloupotrebe resursa tog centra.

"4.000 pacijenata za 15 dana je jako veliki broj u odnosu na urgentne centre u regionu i u odnosu na ono što je naš posao. Jedan veliki broj građana zloupotrebljava resurse Urgentnog centra potpuno neopravdano”, kazao je Abdić.

Naveo primjere pacijenata koji su u prethodna tri dana dolazili u Urgentni blok, a njihovi zdravstveni problem to nijesu zahtijevali.

"Javljale su se osobe sa svrabom, jesu li slučajevi višednevnog proliva i povraćanje za Urgentni centar, je li višednevna temperatura i malaksalost za Urgentni centar, jesu li menstrualni bolovi za Urgentni centar? Neka građani sami procijene jesu li to stanja za urgentne intervencije", kazao je Abdović.

On je naveo i da je tokom prethodna tri dana pregledano 690 pacijenata u četiri ambulate.

"Tokom ova tri dana zbrinuto je i 15 povrijeđenih iz udesa i 10 lica sa povredama iz posljedica naslja", kazao je Abdić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније