Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

12. 01. 2018. 09:32   >>  09:07 10

KRAPOVIĆ ORGANIZATORIMA

Budva veći brend od Sea Dance-a

Predsjednik Opština Budva Dragana Krapovića saopštio je da Budva, želi da festival Sea Dance ostane u tom gradu, ali je organizatore upozorio da im ne prijete, jer je kako kaže "Budva ipak malo veći brend i od EXIT-a i SDF-a".

Organizatori SDF su ranije saopštili da se nadaju da će Opština Budva u najkraćem roku i zvanično potvrditi novu lokaciju i poštovanje ugovora, ali i da imaju otvorene pozive od nekih drugih atraktivnih crnogorskih destinacija. 

Krapović kaže da će se brzo doći do lokacije, posebno zbog toga što ove godine imaju više vremena, jer je festival pomjeren za kraj avgusta ili početak septembra.

Krapović organizatore SDF podsjeća da se on lično maksimalno zauzeo i angažovao na realizaciji Sea Dance festivala 2017-te godine, kao i sve opštinske službe.

„Prije početka festivala vam je uplaćen dug od 95 000 eura iz 2016-te godine i dogovorena , potpisana i uplaćena suma od 150 000 eura za 2017 –tu godinu. Uz to ste imali i maksimalnu saradnju svih službi Opštine Budva. TOB je takođe sve svoje finansijske i druge obaveze prema Sea Dance ispunila do kraja. Sigurni smo da do sada takav odnos nijeste imali sa Opštinom Budva, a to i sami jako dobro znate“, navodi Krapović.

Prvi čovjek opštine Budva kaže da je cijela priča od samog početka problematična.

„To nema veze sa novom vlašču u Budvi, već smo probleme naslijedili i oni se svake godine manifestuju i štete imidžu kako Festivala tako i Budve. Mislim da nije korisno da idemo „down the SDF memory lane“ festivalskih problema“, navodi Krapović.

Ističe i da mu je drago što organizatori SDF imaju dobru saradnju sa MORT-om i da se na nju pozivaju.

„Znamo da su vam i prošle godine nuđene određene alternative, da ste takođe prijetili odlaskom u Grčku itd. Ukoliko se za taj put odlučite, želimo vam svaku sreću“, navodi Krapović.

On kaže da i u Ministrastvu turizma znaju, a to je i opštepoznato, da Budva donosi više od polovine prihoda u turizmu Crne Gore.

„Znam da nismo dovoljno brzi za vaše planove, ali mi imamo mnogo drugog posla i obaveza. Ostavljen nam je haos koji malo po malo sređujemo i sada polako sve u Budvi ide uzlaznom putanjom, pa vjerujem da će tako biti i sa SDF. Zato nas, kako bi se u Crnoj Gori reklo, nemojte „strašit’ vučijom čaprom. Na kraju, nemojte pominjati tužbe, upozoravati i prijetiti javno. Budite spokojni i vi i sponzori i svi kojima je stalo do SDF-a“, zaključio je Krapović.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније