Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

11. 01. 2018. 13:58 >> 16:34
6

PRVA POMOĆ VLADE

Za saniranje šteta zemljotresa 190.000 eura

Vlada Crne Gore odobrila je 190.000 eura za podršku opštinama na sjeveru države za hitne potrebe saniranja šteta zemljotresa, koji se dogodio 4. januara.

Ministarka bez portfelja Marija Vuinović saopštila je na pres konferenciji nakon sjednice da će opštini Plav biti uplaćeno 70.000 eura, Opštini Gusinja 50.000, Opštini Andrijevica 40.000, a Opštini Berane 30.000 eura.

"Ova sredstva biće namijenjana za hitne intervencije najugroženijim porodicama, a naknadno ćemo čekati procjenu Komisije za procjenu štete sa lokalnog nivoa, kada će Vladina Komisija opredijeliti sredstva na osnovnu pristiglih zahtjeva", navela je Vučinović, koja je na čelu Vladine Komisije za procjenu štete nastale od elementarnih nepogoda.

Iz Vlade je saopšteno da opštinske komisije treba što prije da sačine izvještaje o šteti koja će posebno biti sanirana u koordinaciji sa Vladom.

Takođe, Vlada je pozvala ostale opštine da, ako su u finansijskoj mogućnosti, izraze solidarnost i pomognu lokalnim samoupravama na sjeveru Crne Gore koje su pogođene zemljotresom kako je to bilo uobičajeno i ranije kada su elementarne nepogode pogađale različita područja Crne Gore ali i susjedne države.

Zemljotres jačine 5,2 stepena Rihterove skale pogodio je 4. januara sjevernu regiju Crne Gore, sa epicentrom na planini Visitor kod Plava. Srećom, osim materijalne štete, uglavnom na starijim objektima, niko nije povrijeđen.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније