Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Vijesti.me ]

10. 01. 2018. 08:35   >>  08:24 5

NUHODŽIĆ OCIJENIO

Amnestija obeshrabruje policiju

Amnestiranjem osuđenih za najteža krivična djela obeshrabrili bi se policija, tužilaštvo i sudovi, dok bi se izvršiocima krivičnih djela uputila ohrabrujuća poruka, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova (MUP), Mevludin Nuhodžić.

„Donošenje amnestije je, po definiciji, čin milosti ili oprosta države, kojim se generalno ukida ili smanjuje dužina kazne osuđenima za sva ili određena krivična djela. Amnestiranjem od teških krivičnih djela se devalvira i obeshrabruje naporan rad policije, tužilaštva i sudova, a šalje ohrabrujuća poruka izvršiocima teških krivičnih djela“, kazao je Nuhodžić u intervjuu Vijestima.

On je rekao da će novim zakonom o unutrašnjim poslovima, koji je upućen na mišljenje Evropskoj komisiji (EK), biti omogućene jednake šanse za zapošljavanje i napredovanje u policiji.

„Zakon se mijenja shodno strateškim dokumentima MUP-a – Uprave policije u cilju ispunjavanja jednog od prioriteta koji se odnosi na unaprijeđenje normativnog okvira i usklađivanja sa evropskim standardima da bi se unaprijedila profesionalnost, efikasnost i efektivnost u radu službe. Izmijenjeni tekst zakona je poslat na mišljenje EK“, saopštio je Nuhodžić.

On je najavio da će zakon sadržati niz novina, među kojima su normativno zaokruživanje segmenta zasnivanja radnog odnosa i kontrolnih mehanizama.

„Postroženi su uslovi u smislu obrazovanja kao uslova za zaposlenje, date jednake šanse za napredovanje u službi, uz obavezu polaganja stručnog ispita, proširivanje policijskih poslova, kao i bezbjednosne provjere koje će se raditi za policijske službenike prilikom zasnivanja radnog odnosa, ali i za vrijeme službe, što do sada nije bio slučaj“, naveo je Nuhodžić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније