Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

09. 01. 2018. 09:23 >> 09:04
14

AMFILOHIJE VUČIĆU

Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je povodom izjava srpskih zvaničnika da se on ne bavi vradžbinama. Prethodno je generalni sekretar Predsjedništva Srbije Nikola Selaković rekao da se mitropolit Amfilohije bavi vradžbinama i nečim što nije duh pravoslavlja.

Mitropolit Amfilohije je rekao da se nameće pitanje ko se bavi vradžbinama on ili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Ako je Vučić prvi put u istoriji srpskog naroda postavio jednu takvu osobu za premijera da navodno bude ugled srpskih majki i sestara, to su vradžbine, a ne ono što govori mitropolit i što je govorio još od 1981. godine, kada je upućen prvi apel, kada je spaljena Pećka patrijaršija. Taj apel su pokrenuli vladika današnji umirovljeni Atanasije Jevtić i sadašnji mitropolit Amfilohije u ono vrijeme kada je na kolac nabijen Đorđije Martinović, kada je spaljena Pećka patrijaršija i kada su silovane monahinje na Kosovu. I kada je ubijen Milinčić u Samodreži, a zamalo i njegova majka. Mučenica i izgnanica sada živi u Beogradu bez hljeba. E, to bi trebalo da pomenu i Vučić i Selaković, kazao je za “Dan mitropolit Amfilohije, ističući da ga čudi Selakovićeva izjava i priča koju je ispričao.

Mitropolit je naglasio da su oni još 1981. godine počeli da brane Pećku patrijaršiju i Kosovo, zbog čega su se i tada neki ljutili.

“Da su nas onda poslušali, ne bi se dogodilo ono što se dogodilo 1988.godine i 1989. godine, to nasilje. Prema tome, neka ta gospoda malo smanje svoje priče i neka ne traže sada u ovo vrijeme od uglednih ljudi u Srbiji nekakav dijalog. Kakav dijalog? Ako je njega narod izabrao za predsjednika Srbije, onda je on na sebe preuzeo odgovornost. Ne može je sa sebe skinuti i prenijeti je na bilo koga drugog, što on očito i pokušava “, rekao je mitropolit Amfilohije.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније