Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Marko Terzić, TVCG

08. 01. 2018. 20:56   >>  20:23 1

SIGURNI U VOZU

Bomba bezopasna za putnike

Bomba koja je juče pronađena u blizini šina kod Prijepolja nije mogla ugroziti putnike, čak ni slomiti staklo na vozu, kaže za TVCG vještak za eksplozije Radovan Popović. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije negirali su da je kašikara bila vezana žicom za šinu.

Eksplozivna naprava koju je čuvar pruge u mjestu Zalug uočio bila je ručna bombaM-75, koja ima u sebi oko tri hiljade čeličnih kuglica. Ipak, bomba nije mogla ugroziti putnike.

"Njene čelične kuglice nijesu mogle čak probiti ni oplatu voza, ni staklo na vozu da je došlo do eksplozije. Sama ručna bomba nije namijenjena za uništavanje objekata, ona je namijenjena za uništavanje žive sile", pojašnjava Popović.

Međutim, željeznički saobraćaj bio je u prekidu, pa je za 23 putnika koja su išla do Crne Gore, organizovan prevoz autobusima, do Bijelog Polja.

Pruga je blokirana radi vršenja uviđaja, a ne zbog opasnosti po bezbjednost putnika. Takođe, MUP-a Srbije je saopštio da su netačni određeni navodi u nekim medijima.

"Ističemo da je netačna informacija koja se pojavila u medijima da je bomba vezana za šine. Takođe, nema nikakve opasnosti po ljude i objekte", saopštio je MUP Srbije.

Vještak za eksplozije pojašnjava da bomba nije predstavljala nikakvu opasnost i da nije moglo doći do njenog aktiviranja prilikom prolaska voza.

"Mogla je da bude opasna samo po lice koje je nađe i da se uzme bombu i da sa njom rukuje neoprezno. Inače, za voz i prolaznike, ako je niko ne dira, nije mogla izazvati nikakvu opasnost", kaže Popović.

Pretpostavlja se da se bomba od ranije nalazila pored šina.

Nakon što je izvršen uviđaj, saobraćaj na liniji Beograd-Bar je normalizovan.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније