Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 07. 2013. 08:34 >> 08:58
3

CEREMONIJA U VILI

Mustafić uručuje Trinaestojulske nagrade

Trinaestojulska nagrada, koja je ujedno i najveće državno priznanje, biće laureatima uručena danas na svečanosti u vili Gorica. Ovogodišnji nagrađeni su politikolog Radule Knežević i književnici Ilija Lakušić i Gojko Čelebić.

Nagradu će laureatima dodijeliti potpredsjednik skupštine Suljo Mustafić, iako je prema Zakonu o državnim nagradama to dužan da učini šef parlamenta.

Prvi čovjek Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, zbog dvodnevne posjete Beogradu, neće danas prisustvovati svečanosti uručivanja najvećeg državnog priznanja.

Nakon što su Odluku Žirija o dobitnicima kritikovali pojedinci i nekoliko organizacija, predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić podnio je predlog za izmjenu Zakona o državnim nagradama, kojim se traži uspostavljanje zaštite dostojanstva i autoriteta države od odluka žirija.

Tim predlogom je predviđeno da Skupština može da odluči da se Trinaestojulska nagrada ne dodijeli i uruči u određenoj godini. Predsjednik Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade bio je Dragan Vukčević, a članovi Predrag Ivanović, Dragan Koprivica, Andrej Nikolaidis i Milenko Popović.

Novčani dio nagrade iznosi 200 najnižih cijena rada, odnosno 11 hiljada eura.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније