Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

06. 01. 2018. 16:54 >> 19:42
41

NA CETINJU

Mihailo: Sačuvajmo naše svetinje

Vjernici Crnogorske pravoslavne crkve badnjak su naložili ispred Dvora kralja Nikole, na Cetinju. Uz tradicionalne poruke mira, praštanja i bratske sloge, badnjake je osveštao mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

Badnjake su na Dvorskom trgu tradicionalno naložili predstavnici porodica Martinović i Borilović iz Bajica. U njihovo ime obratio se Nikola Martinović.

“Slaveći noć Hristovog rođenja donosimo badnjak crnogorski da se na njemu ogrije i obasja sva Crna Gora, da nas izmiri sa Bogom, ljudima i samima sobom. Uz poruke mira i ljubavi nosimo i podjsećanje da za nas u Crnoj Gori nema ništa rezervno, nemamo rezervnu državu, rezervnu crkvu niti himnu, nemamo rezervnog jezika našeg ni zastave pod kojm se svi klanjamo. Crnogrci u pamet se, ne manjka ni fariseja ni judinih srebrenjaka, ali čekaćemo i dočekaćemo dan kad će jedan badnjak okupiti sve Crnogorce", poručio je Martinović, prenosi Cetnjski list.

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo čestitao je praznik, kako je kazao, maloj i slavnoj Crnoj Gori koja će uskoro postati članica Evropske unije. On je uputio i molbu vjernicima da sačuvaju svoje svetinje.

“Prije svega sad je Srpska pravoslavna crkva počela da lomi mošti Svetog Vasilija Ostroškog i da ga dijeli po Srbiji i Argentini. Molim vas povedite o tome računa, da vidimo kako ćemo sačuvati naše svetinje. Ovo su ipak istine i nećemo dozvoliti da nam se svetitelji lome na ovaj način i da se dijele po svijetu. Država Crna Gora još se nije okrenula nama da je ona naše mjesto i da se mi molimo našim svetiteljima, a oni da se mole našim svetiteljima da unište Crnu Goru i Crnogorce . Crnogorci hvala vam i neka vam je sve sa srećom – poručio je mitropolit Mihailo.

I vjernici CPC-a u Podgorici nalagali su badnjake na Kruševcu ispred dvorca Petrovića u 19 sati.

Пратите нас на

Коментари41

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније