Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 02. 2013. 12:34 >> 12:31

PODGORICA

Lica sa posebnim potrebama lakše do stomatologa

Crnogorsko Ministarstvo zdravlja je, u saradnji sa Stomatološkom poliklinikom, obezbijedilo da lica sa posebnim potrebama, bez uputa od izabranog stomatologa i pojednostavljeno, svoje pravo ostvaruje u svim ambulantama koje rade u okviru te poliklinike.

U stručnom timu, koji ordinira u ambulanti za dječiju i preventivnu stomatologiju su tri ljekara specijalista iz te oblasti - dr Dobrinka Kastratović, dr Danijela Subotić i dr Kemal Šahmanović, naveli su iz Ministarstva. Po procjeni tih ljekara odvijaće se plan preventive i plan terapije koji je individualan za svakog pacijenta. S obzirom da su ljekari stručni za ovaj vid pružanja usluge, svi pacijenti sa posebnim potrebama mogu izabrati nekog od navedenih ljekara kao svog izabranog stomatologa.

 

Takođe, ovoj populaciji je na raspolaganju i ambulanta za oralnu hirurgiju gdje ordiniraju  tri specijalista oralne hirurgije - dr Dženad Ganjola, dr Marija Antunovuić ili dr Danijela Ristić.

Kako navode iz Ministarstva, pojednostavljena procedura izbora stomatologa za lica sa posebnim potrebama sastoji u tome da se roditelj, staratelj ili pratioc jave u ambulantu za dječiju i preventivnu stomatologiju i pri prvom dolasku prilože medicinski dokument o osnovnom oboljenju pacijenta. Prilikom prvog dolaska, pacijent ne mora biti prisutan, posebno ako roditelj, staratelj ili pratioc želi prvenstveno da se upozna sa timom i zakaže preventivni pregled u cilju izbjegavanja bilo kakvog čekanja, naveli su u saopštenju i dodali da se hitni slučajevi primaju odmah.

Kontakt telefon za sve informacije vezane za preglede osoba sa posebnim potrebama 020 409 412.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније