Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

05. 01. 2018. 13:21 >> 12:48

REKTOR OCIJENIO

UCG okosnica razvoja Crne Gore

Univerzitet Crne Gore (UCG) je od osnivanja bio okosnica razvoja Crne Gore i njegov položaj i značaj u državi je neupitan i neuporediv sa bilo kojom drugom visokoškolskom ustanovom, ocijenio je rektor Danilo Nikolić.


On je kazao da je UCG obezbijedio kadar za skoro sve privredne grane i segmente društva, i aktivno učestvovao u svim projektima razvoja države. 

"Time je i njegov položaj i značaj u državi, koja je ujedno i njegov osnivač, neupitan i neuporediv sa bilo kojom drugom visokoškolskom ustanovom", rekao je Nikolić u intervjuu agenciji Mina. 

On je istakao da je pluralizam tržišta visokog obrazovanja, kao savremena tekovina, podsticajno djelovao na UCG, jer se, kako je naveo, samo u uslovima zdrave konkurencije, može stvarati kvalitetan kadar za tržište rada, obrazovnu i naučnoistraživačku djelatnost. 

Nikolić je kazao da je prethodna godina za UCG bila uspješna po svim parametrima.

On je podsjetio da su akreditovani studijski programi Univerziteta na svim nivoima studija prema reformisanom modelu, uvedena praktična nastava, UCG nastavio da se bolje pozicionira na svjetskim listama univerziteta i popravio skor na Webometrics i prestižnoj “Top Universities by Google Scholar Citations” listi.

Prema riječima rektora, UCG je u prošloj godini nastavio sa intenzivnim međunarodnom aktivnostima i uspješno u realizovao brojne međunarodne i nacionalne projekate.

Nikolić je rekao da će ove godine raditi dodatno na jačanju internacionalizacije i konkurentnosti Univerziteta, kao središta visokoobrazovnog, naučnoistraživačkog, umjetničkog i inovativnog stvaralaštva, a radi osiguranja prosperiteta crnogorske akademske zajednice, privrede i društva. 

"Prateći svjetske trendove u visokom obrazovanju i tržišnu dinamiku, radićemo i na osavremenjavanju institucionalnih i funkcionalnih postavki rada UCG-a, i na unapređenju nastavnih sadržaja, tehničkih resursa i prostornih kapaciteta", kazao je Nikolić. 

Kako je dodao, UCG će raditi na unapređenju znanja i vještina univerzitetskog kadra kako bi jačao edukativno-pedagoške kapacitete, ali i na razvoju znanja i vještina studenata radi njihovog bržeg zapošljavanja. 

"Zato je partnerski odnos sa privredom i državnim institucijama od presudne važnosti i Univerzitet će stoga graditi čvršće veze sa privredom kroz zajedničke projekte, javno-privatna partnerstva, programe cjeloživotnog učenja i intenzivnije uključivanje privrednika u nastavni proces“, saopštio je rektor. 

Nikolić je kazao da će ove godine posebna pažnja biti posvećena unapređenju naučno-istraživačkog rada. 


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније