Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

30. 12. 2017. 14:04 >> 13:31
20

REPORTERI BEZ GRANICA

"Osuđujemo način preuzimanja RTCG-a"

Reporteri bez granica (RSF) osuđuju način na koji vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) preuzima kontrolu nad Savjetom Radio-televizijeb Crne Gore (RTCG), prijeteći nezavisnosti tog tijela, saopšteno je danas iz te međunarodne orgnizacije.


"DPS je u tom procesu otišao korak dalje kada je iskoristio većinu u parlamentu da razriješi jednog od članova Savjeta RTCG Gorana Đurovića. Predstavnici DPS-a su u međuvremenu izabrali visokog zvaničnika Slobodana Pajovića kao novog člana Savjeta, iako je to protivzakonito", navodi se u saopštenju RSF-a, prenosi agencija Beta.

Ranije ove nedjelje na poziv pojedinih NVO organizovan je protest zbog dešavanja oko Javnog servisa, podsjeća RSF.

U saopštenju se navodi  da se DPS, "da bi preuzeli kontrolu nad RTCG, infiltrirao u Savjet da bi uklanjali članove, kao što je Đurović koji ne prate njihovu politiku i koji su optuženi da podržavanju opoziciju".

"Osuđujemo ovu zloupotrebu vlasti DPS-a koji koristi parlamentarnu većinu da se miješa u poslove javnih TV emitera i da razrješava članove Savjeta koji im se ne sviđaju", rekla je šefica RSF za Balkan Polin Ades Mevel.

Građani Crne Gore imaju pravo na nezavistan javni servis, a vlast ovakvim napadima pokazuje da ne poštuje evropske standarde u vrijeme kada se ta zemlja nalazi na putu ka članstvu u Evropskoj uniji (EU), navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније