Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

29. 12. 2017. 12:53 >> 13:15

OD BLAŽA SREDANOVIĆA

Donacija za talente sa Cetinja

Nekadašnji predsjednik Udruženja Crnogoraca Amerike, Blažo Sredanović donirao je tri hiljade eura Ivanki, Milici i Lazaru Muhadinoviću, talentovanim mladim muzičarima sa Cetinja. Donaciju je sinoć u cetinjskom ogranku Matice crnogorske primio njihov otac, Marko Muhadinović.

U ime Blaža Sredanovića novac je uručio njegov sestrić Srđan Čović, koji je istakao da je počastvovan večerašnjim događajem.

"Izuzetno mi je drago i velika mi je čast da u ime Blaža Sredanovića uručim donaciju talentovanim mladim ljudima kao što su Ivanka, Milica i Lazar. Do sada je Blažo pomagao crnogorske institucije, a od sada će crnogorsku djecu", kazao je Čović.

Ivanka, Milica i Lazar Muhadinović večeras nijesu bili u prilici da upoznaju Srđana Čovića jer se, kako je kazao njihov otac, trenutno nalaze na studijama u Beogradu i Sarajevu. Za njega je donacija veliko i prijatno iznenađenje.

"Zaista ne mogu da vjerujem da sam ovako nešto doživio, troje djece nije lako školovati. Supruga i ja smo se svega odrekli da bi mogli da im omogućimo obrazovanje. Moja djeca učestvuju na međunarodnim takmičenjima, osvajaju nagrade i najviše truda ulažemo da obezbijedimo novac za nove instrumente, jer su oni na kojima sada sviraju dotrajali. Očekujem od instucija ove države kao i od grada da obezbijede mojoj djeci adekvatne instrumente, kako bi u budućnosti dostojno reprezentovali svoju zemlju", istakao je Muhadinović prenosi Cetinjski list.

Cetinjski ogranak Matice crnogorske, kako je najavio Vesko Pejović, narednog ljeta organizovaće solistički koncert Ivanke, Milice i Lazara Muhadinovića.

"Žao mi je što njihovi roditelji moraju sami da rješavaju ovako teške situacije. Kako bi im pružili pravu podršku organizovaćemo im koncert. Postižu sjajne rezultate, tako da oni to zaslužuju", kazao je Pejović.

Ivanka Muhadinović student je Fakulteta muzičkih umjetnosti u Beogradu, njena sestra Milica je na Fakultetu muzičkih umjetnosti u Sarajevu, dok brat Lazar pohađa Srednju muzičku školu "Josif Marinković" u Beogradu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније