Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

29. 12. 2017. 12:14   >>  11:42

SDP KOTOR

Traže laptopove za polumaturante

SDP Kotor podnio je amandman na predlog odluke o budžetu Opštine Kotor za narednu godinu i predložio da se 40.000 eura od ukupno 162.790 eura koliko je opredijeljeno za NVO sektor, opredijeli za kupovinu laptopova polumaturantima.

Iz kotorskog SDP-a naglašavaju potrebu za obrazovanjem zasnovanim na metodama koje koriste informacione i komuniikacione tehnologije.

"Imajući u vidu da veliki broj dijece zbog lošijeg imovinskog stanja nije u mogućnosti da posjeduje računar, našim prijedlogom izdvajanja određenih sredstava iz Budzeta opštine za 2018. godinu bi se napravio jedan vazan korak u poboljšanju kvaliteta obrazovanja koje pružamo našim mladim generacijama", navodi se u saopštenju.

U osnovnim skolama u Kotoru, ističu, deveti razred pohađa 144 učenika.

"40.000,00 eura je simboličan iznos koji bi Opština trebala izdvojiti, preraspodjeljujući jedan dio sredstava predviđenih za nevladine organizacije, imajući u vidu i dajući ih kotorskoj djeci za sticanje znanja i uspješnije obrazovanje. Veoma je važno napomenuti da je Budžetom Opštine Budva koji je duplo veći od Budžeta Opštine Kotor, 70.000,00 eura predviđeno za NVO sektor, dok je Budžetom Opštine Kotor za istu namjenu planirano 162.000 eura", ističu iz kotorskog SDP-a.

On smatraju da ova preraspodjela sredstava nikako ne može ugroziti aktivnosti NVO sektora na teritoriji opštine Kotor, i poručuju da bi bilo veoma humano kupiti laptopove svim polumaturantima i na taj način podstaći njihovo dalje obrazovanje.

"Ovim činom možemo obezbjediti djeci sredstva koja će im omogućiti da jednako kao i njihovi vršnjaci u razvijenijim sredinama, koriste benefite savremene komunikacije", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније