Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 12. 2017. 07:57   >>  07:47 2

UGOVORI POČETKOM 2018.

Uskoro 1000+, kamatna stopa do 3,5%

Raspisivanje konkursa za nastavak projekta 1000 plus planirano je početkom naredne godine, kazao je generalni direktor za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Marko Čanović.

On je Pobjedi rekao da će kamatne stope biti najmanje do sada i da će se kretati između tri i 3,5 odsto.

Čanović je objasnio da će javnim pozivima za banke, građevinske kompanije, fizička lica koja će prodavati stanove, kao i za građane do detalja biti definisani uslovi koji se moraju ispuniti za treću fazu projekta.

"Trenutno pregovaramo sa komercijalnim bankama i tražimo dodatno snižavanje kamatne stope za dugoročne hipotekarne stambene kredite i pojednostavljene procedure odobravanja kredita. Sa sigurnošću možemo reći da će kamatna stopa biti povoljnija nego u prethodnoj fazi projekta i da će godišnja fiksna kamatna stopa biti između tri i 3,5 odsto", kazao je Čanović.

On je rekao da će osim te povoljnosti, sve ostale iz prethodna dva projekta u narednoj fazi biti unaprijeđene.

Čanović je naveo da je glavna prednost ovog projekta najniža kamatna stopa, niži troškovi obrade kredita, jeftinije usluge notara i životnog osiguranja.

"Novitet u trećoj fazi biće ponuda stanova u starogradnji, koji moraju zadovoljiti kriterijume energetske efikasnosti i čija ponuda će doprinijeti konku rentnosti cijena i većoj ponudi u svim opštinama, pa očekujemo da će i građani u sjevernom i južnom dijelu Crne Gore moći da riješe stambeno pitanje", kazao je Čanović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније