Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

27. 12. 2017. 07:46 >> 07:15
2

POJEDINE MAJKE

Primaće 193 eura mjesečno

Korisnice naknada sa troje ili više djece koje su se bavile preduzetništvom ili poljoprivredom imaće pravo na mjesečno primanje od 193 eura, predviđeno je izmjenama Zakona o izvršenju odluke Ustavnog suda od 19. aprila koje je sinoć usvojila Skupština.


Parlamentarci su juče diskutovali o predloženim izmjenama zakona kojim su, kako je objašnjeno, precizirana prava na naknadu za pojedine korisnice, prenosi Pobjeda. 

Prema tom predlogu, majke koje su radi sticanja prava na naknadu prestale da obavljaju preduzetničku ili poljoprivrednu djelatnost imaće mjesečno primanje u neto iznosu od 193 eura. 

Takvih žena je oko 150, a za njih je na godišnjem nivou potrebno da se izdvoji 408,69 hiljada eura. 

Propisano je, takođe, da ženama koje su imale pravo na naknadu preko Zavoda za zapošljavanje po osnovu nezaposlenosti nastave da koriste to pravo i to primanje će iznositi 77 eura Takvih korisnica je 580.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније