Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

27. 12. 2017. 07:40   >>  07:11 2

ZBOG KONFLIKTA INTERESA

Odbor danas o razrješenju Đurovića

Administrativni odbor danas će odlučiti o eventualnom preduzimanju mjera protiv člana Savjeta Radio i Televizije Crne Gore (RTCG) Gorana Đurovića zbog konflikta interesa.

Prethodno će se, na istoj sjednici, Đurović izjasniti o postojanju okolnosti iz Zakona o sprječavanju korupcije, zbog čega je Odbor pokrenuo postupak za njegovo razrješenje.

Agencija za sprječavanje korupcije je 28. septembra utvrdila da je Đurović, kao javni funkcioner, prekršio Zakon o sprječavanju korupcije.

On je, kako se navodi, istovremeno sa javnom funkcijom, obavljao i dužnost izvršnog direktora u privrednom društvu "Nature" DOO Podgorica.

U Savjetu RTCG upražnjena su dva mjesta. Ivan Mitrović podnio je ostavku 6. oktobra, pošto je prethodno Agencija za sprječavanje korupcije pokrenula protiv njega prekršajni postupak zbog konflikta interesa.

Za tu funkciju Unija poslodavaca i Privredna komora predložile su Slobodana Pajovića, što je podržao Administrativni odbor.

U toku je postupak za izbor još jednog člana Savjeta RTCG, pošto je Skupština Crne Gore 23. decembra razriješila Nikolu Vukčevića zbog konflikta interesa. Kandidata za tu funkciju predlažu univerziteti u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније