Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

24. 12. 2017. 18:48 >> 20:05
10

BESPRIZORNO

Tivat: Psa bacili kao mamac za hobotnice

Na društvenim mrežama su se danas pojavile fotografije iz Tivta, na kojima se vidi pas koji je svezan i živ bačen u more, kako bi krivolovcima poslužio kao mamac za hobotnice. Iz NVO Prijatelji životinja pozivaju nadležne pronađu i kazne počinioca a kao glavnog krivca vidi nadležne državne institucije.

"Ovakav monstruzni čin pojedinaca, nesvjesnih djela koje su počinili, samo je jedan od pokazatelja da u našoj državi svako može da ubija životinje na najmonstruozniji način, a da za takvo djelo prođe nekažnjeno ili eventualno sa uslovnom kaznom", navodi se u saopštenju NVO Prijatelji životinja.

Ta organizacija kao glavnog krivca za sve češće ovakve slučajeve vidi nadležne državne institucije.

"Prije svih Osnovno državno tužilaštvo, koje kako su kazali i pored brojnih njihovih apela ne podiže optužnice protiv počinilaca, a vrlo često, dodaju, i sakriva ključne dokaze pribavljene u istragama", kazali su.

Nadaju se da će počinilac biti pronađen i kažnjen.

"Ovim putem apelujemo na sve državne institucije da pod hitno otkriju počinioca ovog krivičnog djela, te da ga izvedu pred lice pravde i najstrože kazne. Nadamo se i želimo da vjerujemo da će ovaj slučaj biti presedan u radu crnogorskih pravosudnih organa, te da će počinilac u najkraćem roku biti pronađen i najstrože kažnjen", navodi se u saopštenju.

Oni napominju da slike najsurovijih ubistava i mučenja životinja iz Crne Gore putem medija i društvenih mreža odlaze u svijet, i dodaju da na taj način šaljemo poruku da smo društvo koje nije doraslo vremenu u kom živimo.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније