Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 12. 2017. 10:37 >> 14:44
1

VJERNICIMA I SVEŠTENSTVU

Političari čestitali Božić

Predsjednici političkih partija u Crnoj Gori čestitali su danas vjernicima i svještenstvu katoličke vjeroispovijesti veliki hrišćanski praznik Božić.

Predsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović čestitao je danas svim pripadnicima rimokatoličke vjeroispovijesti Badnji dan i Božić.

"Svim pripadnicima rimokatoličke vjeroisposvjesti čestitam Badnji dan i Božić. Neka ovi blagdani koji simbolišu rođenje, rode novu nadu u univerzalne vrijednosti u našem društvu. Neka posluže jačanju duha zajedništva i ukažu na potrebu solidarnosti i međusobnog poštovanja. Blagdani su dobra prilika da se podsjetimo na svoju tradiciju i dodatno ojačamo multikulturalni i multikonfesionalni sklad u Crnoj Gori. Zato želim srećan Božić i božićne blagdane sa željom da ih provedete u zdravlju, miru i radosti", stoji u čestitki Abazovića.

Joković čestitao Božić

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković, uputio je u ime Socijalističke narodne partije Crne Gore i u svoje lično ime, povodom predstojećih Božićih praznika po Gregorijanskom kalendaru, Monsinjoru Iliji Janjiću, biskupu kotorskom, sveštenstvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori, iskrene čestitke.

„Vječna simbolika dana Hristovog rođenja, afirmiše temeljne ljudske vrijednosti i treba da predstavlja putokaz međusobnom uvažavanju, poštovanju i razumijevanju. Želim da u miru, slozi i spokojstvu, proslavite ovaj veliki hrišćanski praznik, koji svojim porukama podstiče najplemenitije u nama. Neka ljubav, solidarnost i briga za bližnje, ispune radošću i blagostanjem naše domove. Istrajmo u uvjerenju da su zajedništvo, tolerancija i čovjekoljublje, put koji treba slijediti kako bi gradili ljepšu budućnost za sve građane i zajedniču nam Crnu Goru“, kaže se u čestitki predsjednika SNP Vladimira Jokovića.

Popović: Jačajmo zajedništvo

Svim građanima rimokatoličke vjeroispovijesti, barskom nadbsikupu Roku Đonlešaju, kotorskom biskupu Iliji Janjiću kao i svima onima koji slave prema gregorijanskom kalendaru božić je čestitao i lider LP Andrija Popović. 

"Neka nastupajući blagdani budu prilika da dodatno jačamo zajedništvo i gradimo društvo na prihvatanju, ljubavi i sreći za sve ljude bez obzira na bilo kakve razlike i pripadnosti. Želim vam da Božićne praznike provedete sa najdražima, u miru, radosti i sreći", zaključio je Popović.

Krivokapić: CG je opstala poštovanjem i uvažavanjem različitosti

Predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore uputio je čestitku svim građankama i građanima Crne Gore, koji slave Božić po Gregorijanskom kalendaru, nadbiskupu barskom monsinjoru Roku Đonlešaju i biskupu kotorskom monsinjoru Iliji Janjiću.

„Svima vama koji slavite Božić po Gregorijanskom kalendaru želim dobro zdravlje, mir, ličnu i porodičnu sreći. Crnoj Gori iznad svega je potrebno jedinstvo, zajedništvo i sklad jer samo tako možemo našu zajedničku kuću učiniti jednako udobnim domom za sve njene gradjane. Crna Gora je opstala poštovanjem i uvažavanjem različitosti, stalnom izgradnjom njenog multikulturalnog bića, a Božić je prilika da se podsjetimo svih onih univerzalnih vrijednosti koje nas kao ljude spajaju i vode putem opšteg napretka. Samo tako ćemo biti dostojni generacija koje dolaze a društvo graditi na čvstim temeljima, zajednički spremni i snažni za sve izazove koji dolaze. U ime Socijaldemokratske partije Crne Gore i u svoje ime čestitam vam Božić”, naveo je Krivokapić u čestitki. 

Danilović: Njegujmo različitosti, poštujmo tradiciju

Svim vjernicima koji Hristovo rođenje slave po Gregorijanskom kalendaru, predsjednik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović poželio je da najradosniji praznik provedu u miru, radosti, blagostanju i porodičnoj sreći.

"Božić je promijenio svijet kao ni jedan dan rođenja prije i poslije toga", kazao je Danilović.

Posebne čestitke, on je uputio Katoličkoj crkvi u Crnoj Gori - Biskupiji Kotorskoj i Nadbiskupiji Barskoj.

"Njegujući različitosti, poštujući tradiciju i uvažavajući jedni druge, ujedinićemo se u zdravijem i bogatijem društvu. Tolerancija i međusobno poštovanje doprinijeće da razvijemo zdravu i bogatu državu svih građana i naroda koji u njoj žive", navodi se u čestitki Danilovića.

Bečić: Podsjetimo se istinskih vrijednosti života

U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, povodom katoličkog Božića, predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić je svim vjernicima poželio da ovaj veliki praznik provedu u ljubavi i zajedništvu sa svojom porodicom, prijateljima, komšijama i svim dobrim ljudima.

"U ove dane, kada vaši domovi zrače toplinom, a srca spokojnošću, podsjetimo se istinskih vrijednosti života svake ljudske jedinke, kao što su ljubav za bližnje, razumijevanje, multivjerski sklad i praštanje, koje su nam neophodne da se na najbolji i najuspješniji način suočimo sa svim što nas čeka u narednom periodu, i srećnim trenucima i nedaćama", navodi se u čestitki Bečića.

On poručuje da su božićni praznici i vrijeme darivanja, a razmjena darova je dodaje, prilika da se pronađe nova toplina u ljudima koji su i ranije bili pažljivi prema nama i ostvari kontakt sa svakim od njih.

"Čvrsto uvjeren da je u svima nama duboko i trajno nastanjena potreba za prisustvom i tijesnom blizinom drugog, još jednom vam čestitam Badnji dan i Božić", kazao je Bečić.

Knežević: Stremite duhovnim plodovima

Predsjednik Demokratske narodne partije, Milan Knežević, u ime svih članova i simpatizera DNP-a, kao i u svoje ime, svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti, sveštenstvu, biskupu kotorskom monsinjoru Iliji Janjiću, kao i nadbiskupu barskom don Roku Đonlešaju, najsrdačnije čestitao katolički Badnji dan i Božić.

Knežević najiskrenije želi svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti da se okupe u slavlju na svojim liturgijama uz božićne proslave, u znak poštovanja Hristove vjere.

Predsjednik DNP im želi da blage dane provedu u duhovnom miru i zadovoljstvu, sa svojim porodicama, rođacima, komšijama i prijateljima, stremeći duhovnim plodovima, u čijoj osnovi je harmoničan suživot i uvažavanje svih vjera i naroda u multikonfesionalnoj, multietničkoj Crnoj Gori, po čemu je naša zemlja i danas prepoznatljiva kao primjer u okruženju, ali i na mnogo širim prostorima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније