Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

20. 12. 2017. 18:45 >> 18:30

DODIJELJENE NAGRADE

Opštine imaju posebnu odgovornost

Lokalne samouprave imaju posebnu odgovornost u pružanju javnih usluga građanima na najbolji i najdjelotvorniji način i u tom smislu preduzimaju brojne aktivnosti na planu jačanja transparentnosti, efikasnosti i unaprijeđenja uslova za rad, ocijenio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Aleksandar Bogdanović.

On je danas na svečanosti u Podgorici, povodom dodjele nagrada za najbolje prakse u lokalnoj samoupravi u Crnoj Gori u ovoj godini, kazao da se realizacijom tog programa žele prepoznati i promovisati svi primjeri koji se realizuju u lokalnim samoupravama, a koji su posebnog kvaliteta i inovativnosti.

Iz Prijestonice je saopšteno da su ovogodišnje nagrade dobile opštine Berane, Ulcinj, Mojkovac, Nikšić, Žabljak i Glavni grad Podgorica.

Dodjelu nagrada organizovali su Zajednica opština Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i uz podršku Misije Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) u Crnoj Gori.

Bogdanović, koji je i predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština, kazao je da program daje mogućnost svim jedinicama lokalne samouprave da pokažu primjere svoje dobre prakse i predstave inovativna rješenja u pružanju usluga građanima čiji je kvalitet života u velikoj mjeri određen nivom usluga koje im pružaju lokalne vlasti.

Jedinice lokalne samouprave u Crnoj Gori, prema njegovim riječima, na pravi način prepoznaju ciljeve programa koji je postao sastavni dio razvojnih procesa na lokalnom nivou.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније