Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

20. 12. 2017. 10:28 >> 09:59

PEJOVIĆ, BLANUŠA, KOLJENOVIĆ

CG posvećena unapređenju omladinske politike

Regionalna kancelarija za saradnju mladih se pokazuje kao dobar mehanizam za povezivanje mladih Zapadnog Balkana u cilju unapređenja njihove saradnje, ali i jačanja omladinske politike na nacionalnom nivou, ocijenjeno je na sastanku ministra evropskih poslova Aleksandra Andrije Pejovića s generalnim sekretarom Regionalne kancelarije, Đurom Blanušom i šefom lokalne kancelarije Regionalne kancelarije za saradnju mladih za Crnu Goru, Edinom Koljenovićem.

"Pejović je poručio da je Vlada Crne Gore posvećena unapređenju omladinske politike, kao i da je Ministarstvo evropskih poslova dostupno za sve inicijative usmjerene na intenziviranje saradnje i jačanje pozicije mladih u regionu", saopšteno je iz tog vladinog resora.

Dodaju, Pejović je naglasio da osnivanje Regionalne kancelarije predstavlja još jedan doprinos Berlinskog procesa u pristupanju država regiona EU.

"U tom kontekstu, ministar je ukazao na značaj Ipa podrške, te potrebu da se raspoloživa sredstva iskoriste za kreiranje pametnih platformi i osmišljavanje dobrih projekata koji će podstaći dobre ideje i osnažiti učešće i ulogu mladih u društvu", saopšteno je iz ministarstva.

Blanuša je pohvalio otvorenost i doprinos crnogorskih institucija osnivanju Kancelarije i podršku inicijativama i projektima koji doprinose uključenosti mladih u pitanja koja su od značaja za njih.

"U tom kontekstu je pohvalio činjenicu da je Crna Gora bila prva ugovorna strana koja je ispunila sve svoje obaveze kada je u pitanju institucionalizacija Regionalne kancelarije, koja predstavlja podršku ukupnoj ideji o saradnji omladine država Zapadnog Balkana", navodi se u saopštenju.

Blanuša je, dodaju, pohvalio efikasnost Crne Gore u pripremi okvira koji omogućava uspješno sprovođenje projekata koji će doprinijeti da ideje mladih iz Crne Gore budu vidljive na regionalnom nivou i šire.

"Šef lokalne kancelarije za Crnu Goru Edin Koljenović je prenio da je, u okviru prvog poziva za pilot projekt za mobilnost mladih u zemljama Zapadnog Balkana, dobijena 421 prijava, od čega 33 iz Crne Gore. Istakao je zadovoljstvo činjenicom da je, tokom informativnih sesija koje su održane širom Crne Gore, iskazano veliko interesovanje srednjih škola za učešće u projektima mobilnosti mladih na Zapadnom Balkanu", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније