Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me; Objavio: I. P. ]

20. 12. 2017. 09:34 >> 09:05
7

SISTEM "HIDROPON"

Oleander "posadili" u more

Na uzgajalištu školjki u Ljutoj danas je u moru, sistemom "hidropon", zasađen oleander.

Biljku su, na uzgajalistu školjki "Školjke Boke" u Ljutoj, u cilju doprinosa podizanju svijesti o neophodnosti očuvanja plavo-zelene planete i živog svijeta, zasadili vlasnik i borac za očuvanje prirode i životne sredine Nevres Đerić i dr Aleksandar Joksimović iz Instituta za biologiju mora.

Sistem "hidropon" do sada nije viđen u regionu, a podrazumijeva da se biljka nalazi u plutajućoj saksiji, vezana ili usidrena za neki objekat na vodi.

Saksija ima i sistem drenažnih kanala i filtera u podlozi, tako da voda i zaslanjena i slatka atmosferska nesmetano cirkulišu kroz zemljanu podlogu.

Biljke pogodne za ovakvu sadnju su autohtone biljke našeg primorskog regiona, koje podnose određenu zaslanjenost zemljišta, kao sto su oleander, kaktusi...

Gest ima za cilj da skrene pažnju da svakog dana trebamo da mislimo i brinemo o planeti Zemlji i živom svijetu na njoj.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније