Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 12. 2017. 19:53 >> 19:29
20

KADIJA PORUČILA

Propust nije razlog za ostavke

Generalna direktorica RTCG, Andrijana Kadija, navodi da propust u interpretaciji rezultata gledanosti televizija sa nacionalnom frekvencijom nije razlog za podnošenje njene i ostavke direktora Televizije Crne Gore.

 

"Učešće prvog programa TVCG u ukupnoj gledanosti, u periodu od 1 do 27 novembra, za ukupnu ciljnu populaciju, prema podacima Ipsosa, iznosilo je 11,42 odsto, a ne 15,34 odsto kako je prvobitno bilo objavljeno što znači da se nalazimo na četvrtom, a ne na drugom mjestu po učešću televizija po gledanosti", navodi se u reagovanju Kadije.

Direktor Direktorata za medije u ministarstvu kulture, Željko Rutović, kazao je kako, prenosi televizija PinkM, da trenutni menadžment Javnog servisa mora snositi odgovornost za to što su, kako je ocijenio, u petak lažirali podatke o gledanosti i plasirali neistine, kojim su naštetili osim građanima, i drugim medijima".

Rutović je za tu televiziju kazao da je "neprofesionalno i neetičko djelovanje RTCG, uvidom u sve pojedinosti lažiranja gledanosti televizijskih kuća, dodatno demaskirano i time je menadžment ove kuće izgubio legitimitet za dalji nastavak rada.

I član Savjeta RTCG Mimo Drašković traži od menadžmenta i odgovornih "za nanošenje štete i urušavanje ugleda Javnog servisa" da podnesu ostavke.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније