Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

19. 12. 2014. 23:59 >> 21:24

INICIJATIVA SAVJETU

Drašković traži smjenu Kadije i Mićunovića NE OBJAVLJUJJJ

Član Savjeta RTCG Mimo Drašković podnio je Savjetu RTCG inicijativu za smjenu generalne direktorice RTCG Andrijane Kadije i Direktora TVCG Vladana Mićunovića. I generalni direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture Željko Rutović smatra da menadžment RTCG mora da podnese ostavke.

„Povodom nezapamćenog plasiranja neistinitog istraživanja gledanosti (a koje generalna direktorica naziva „propustima u interpretaciji“), koje je čak i neistinito pripisano IPSOS-u i Telekomu (što je Vladimir Raičević potvrdio), zahtjevam od generalne direktorice Andrijane Kadije, direktora TVCG Vladana Mićunovića i ostalih članova menadžmenta odgovornih za nanošenje štete i urušavanje ugleda RTCG da podnesu ostavke“, naveo je Drašković u inicijativi.

On smatra da je to najmanje što Kadija i Mićunović mogu da urade kako bi se, kako navodi, bar donekle umanjila šteta koja je nanijeta Javnom servisu i građanima Crne Gore.

„Građani su su na ovaj način brutalno obmanuti, a iz svojih džepova plaćaju funkcionisanje Javnog servisa, koji treba da prenosi istinite, provjerene i pravovremene informacije i radi u javnom interesu svih građanki i građana Crne Gore“, zaključio je Drašković u inicijativi podnesenoj Savjetu RTCG.

Rutović: Menadžment RTCG da podnese ostavke

Trenutni menadžment RTCG-a mora snositi odgovornost smatra i generalni direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture Željko Rutović.

„Krivotvorenje, tj. falsifikovanje činjenica u svrhu manipulacije javnošću i ugrožavanje prava javnost da zna objektivnu informaciju, elementarno podrazumijeva ostavku menadžmenta RTCG. Ostavka u tom slučaju bila bi prirodni izraz objektivne, subjektivne, profesionalne i etičke odgovornosti za načinjenu štetu javnosti, građanima, konkurentskim kućama i izvornim principima Javnog servisa“, kazao je Rutović.

Za urađeno, menadžment RTCG, ne može proći samo sa izvinjenjem Kadije, kaže Rutović.

„Takođe neprofesionalno i neetičko djelovanje RTCG-a uvidom u sve pojedinosti, lažiranja gledanost televizijskih kuća, dodatno je demaskirano i time je menadžment ove kuće izgubio legitimitet za dalji nastavak rada. Rekao bih da je zakašnjelo i naknadno pojašnjenje menadžmenta RTCG da se radi o navodima sa propustima u interpretaciji nedovoljno i neuvjerljivo pojašnjenje. Rekao bih da se radi o dodatnoj obmani i manipulaciji građana Crne Gore“, istakao je Rutović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније