Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

18. 12. 2017. 16:13   >>  15:43

URUČENE NAGRADE

Mladi znaju mnogo o EU

Pobjednicima takmičenja na internetu "Koliko znaš o EU?", Cani Bulatović, Jovanu Popoviću i Relji Saviću, danas su u Ministarstvu evropskih poslova (MEP) uručene nagrade.

"Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović im je, uz lap top, bicikl i elektronski čitač knjiga Kindle, uručio i diplome za prva tri osvojena mjesta", saopšteno je iz MEP-a.

Pejović je, kako se navodi, naglasio da rezultati koje su osnovci postigli na takmičenju pokazuju da mladi ne samo što imaju znanje o EU, već znaju da koriste i najsavremenije tehnologije.

"Ono što ste pokazali na takmičenju govori da znate prema čemu Crna Gora stremi, a to je Evropska unija čiji ćete vi biti dio, u okviru koje ćete se kretati, studirati i na kraju raditi. Upravo vi ćete biti korisnici svega na čemu danas radimo. Čestitam vam na odličnom rezultatu, koji pokazuje da imamo sjajnu budućnost", poručio je Pejović najboljim učesnicima takmičenja.

Cana Bulatović, učenica VIII razreda podgoričke O.Š. „Savo Pejanović“, osvojila je prvo mjesto na takmičenju za učenike završnih razreda crnogorskih osnovnih škola. Drugoplasirani je Jovan Popović, učenik IX razreda O.Š. „Vuko Jovović“ iz Danilovgrada, dok je na trećem mjestu Relja Savić, učenik IX razreda O.Š. „Sutjeska“ iz Podgorice.

Cana smatra da njeni vršnjaci znaju dosta o EU. Poručila je da EU za nju znači povezivanje svih evropskih država, ali i podsticaj i drugim državama da se uključe u rješavanje globalnih izazova.

U kvizu "Koliko znaš o EU?" prošle nedjelje je učestvovalo 115 učenika završnih razreda crnogorskih osnovnih škola, podsjetili su iz Ministarstva evropskih poslova, koje je sprovelo takmičenje u okviru projekta “EU4ME” koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније