Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Aleksandra Jovančević, TVCG

15. 12. 2017. 19:53   >>  16. 12. 2017. 09:24 4

ISTRAŽIVANJE POKAZALO

Rast gledanosti RTCG

Prema posljednjim istraživanjima porasla je gledanost Javnog servisa, zaključeno je na Savjetu Radio Televizije Crne Gore, na kome su predstavljeni rezultati. Menadžment je upoznao Savjet sa sadržajem Dnevnika u predizbornoj kampanji u novembru.

Kako je izgledao Dnevnik Javnog servisa od 10. oktobra do 25. novembra najbolje pokazuje statistika o zastupljenosti političkih partija i njihovih predstavnika.

"Predsjednik države 2,34 odsto, partije na vlasti 68,66 odsto i opozicija 29 odsto. Podaci su stigli sinoć kasno, tako da nijesmo uspjeli da analiziramo zašto je ovakav odnos, ali pretpostavljam da je to zato što opozicija bojkotuje rad parlamenta, a pratimo partije na vlasti u svakodnevnim aktivnostima", saopštila je generalna direktorica RTCG, Andrijana Kadija.

Član Savjeta RTCG, Goran Đurović, zadovoljan je rezultatima istraživanja.

"Drago mi je jer sve paušalne ocjene i napadi pojedinog dijela medija, pa i političkih partija, ovom statistikom postaju besmisleni", istakao je Đurović.

Prema podacima Telekoma i Agencije Ipsos, od 1. do 27. novembra Prvi program TVCG bio je drugi po gledanosti.

"Čuli smo da je u oktobru porasla gledanost Dnevika na 58 hiljada i to je ohrabrujući podatak. Vidjećemo kako će to ići, s tim što je za nas je mnogo bitniji podatak o povjerenju, mnogo važniji nego o gledanosti", naglasio je Direktor TVCG, Vladan Mićunović.

Član Savjeta Perko Vukotić kazao je da ne treba zaboraviti da je važna gledanost.

"Jer inače se očekuje od javnog servisa da svoj posao radi najprofesionalnije i najobjektivnije", pojasnio je Vukotić.

Komisiji za prigovore tokom ove godine stiglo je 19, a prihvaćeno je 10 prigovora.

Predsjednik Komisije, Goran Đurović, saopštio je da su se na rad Javnog servisa žalile i političke partije i druge televizije.

"U poređenju sa prethodnim godinama, recimo u 2016, Komisija za prigovore je dobila 37 prigovora od kojih je 34 usvojen, što pokazuje, rekao bih, pozitivan trend kada je u pitanju kvalitet, odnosno profesionalizam u radu, koji ja direktno vezujem za novi menadžment", kazao je Đurović.

Savjet RTCG je na današnjoj sjednici dao saglasnost generalnoj direktorici za potpisivanje ugovora o pružanju javnih usluga između RTCG i Vlade za period 2018-2020, uz dopunu da se u ugovor uvrste i ljetnje Paraolimpijske igre u Tokiju 2020 godine.

Takođe, članovi Savjeta jednoglasni su da se Agenciji za elektronske medije (AEM) uputi inicijativa za izmjenu Zakona o elektronskim medijima, u dijelu kojima se regulišu pravila za praćenje političke kampanje tokom izbora u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније