Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

15. 12. 2017. 17:17 >> 16:52

STOJANOVIĆ PORUČIO

Crnogorska policija pouzdan partner

Crnogorska policija i dalje će biti pouzdan i profesionalan partner kolegama iz drugih država na svim nivoima, kako bi borba protiv svih oblika kriminala bila kontinuirana i unaprijeđena zajedničkim naporima, poručio je direktor Uprave policije, Slavko Stojanović.

Stojanović je, zajedno sa pomoćnikom direktora Uprave policije Enisom Bakovićem, učestvovao na Konferenciji šefova policija zemalja Balkanskog regiona „Foro di Roma“, koja je protekla dva dana organizovana u Rimu.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, teme Konferencije bile su problematika vezana za borbu protiv kriminala na međunarodnom nivou i razmjena informacija od značaja.

„Kao i razmjena najboljih praksi i strategija u borbu protiv svih kriminalnih djelovanja, a naročito u vezi sa radom zajedničkih istražnih timova u međunarodnim operacijama i akcijama“, kaže se u saopštenju.

Na Konferenciji je, kako se navodi, istaknuta potreba nastavka jačanja saradnje zemalja Balkana u dijelu pravovremene razmjene informacija i obavještajnih podataka.

„Koji se odnose na djelovanje u borbi protiv savremenih bezbjednosnih rizika, krivičnih djela transnacionalnog sa elementima organizovanog kriminala, među kojima je i krijumčarenje droga, kao i ilegalnih migracija, terorizma i stranih boraca“, navodi se u saopštenju.

Konferencija „Foro di Roma“ okupila je šefove policija 13 država Balkana - Italije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Moldavije, Rumunije, Crne Gore, Makedonije, Srbije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske, kao i predstavnike Europola, Interpola, Frontex-a i SELEC-a.

Kako su kazali iz Uprave policije, Stojanović je na konferenciji rekao da afirmacija i jačanje međunarodne policijske saradnje, naročito između zemalja u okruženju i zemalja Evropske unije, radi multinacionalnog i multiagencijskog pristupa u borbi protiv svih oblika međunarodnog organizovanog kriminala i terorizma, predstavlja imperativ za održavanje stabilnog bezbjednosnog ambijenta u regionu.

„Direktor je istakao da će crnogorska policija i dalje biti pouzdan i profesionalan partner policijama drugih država na svim nivoima, kako bi borba protiv svih oblika kriminala bila kontinuirana i unaprijeđena zajedničkim naporima“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније