Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

14. 12. 2017. 17:26 >> 16:59
3

HAVARIJA NA SJEVERU

Palo više od 130 stubova

Nepovoljni vremenski uslovi oštetili su djelove mreže sa koje se napaja seoski kraj Pljevalja, Šavnika i Žabljaka, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Prema prvim podacima sa terena, kako se navodi, havarisano je više od 130 stubova, od kojih su sedam željezno-rešetkasti, a dva betonska.

“Više od 60 odsto havarija je locirano na seoskom području opštine Žabljak”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da se precizni podaci o obimu štete još sumiraju, jer je nemoguće obići određene djelove mreže zbog neprohodnih puteva.

“Zbog obima oštećenja i neprohodnih puteva situacija je najsloženija u Šarancima i na potezu od sela Malinsko prema Boanu. U Pljevljima problemi na mreži su najizraženiji na udaljenom seoskom području, Gradac i Višnjica”, kazali su iz CEDIS-a.

Kako su istakli, teška pristupačnost mreže i konfiguracija terena otežavaju lociranje oštećenja i dopremanje materijala neophodnog za opravku i usporavaju sanaciju kvarova.

“Imajući u vidu brojne aktivnosti na pripremi mreže za zimske uslove rada, još jednom ističemo da je problem u napajanju pomenutih područja u najvećem broju slučajeva posledica ekstremno nepovoljnih vremenskih uslova”, poručili su iz CEDIS-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније