Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

13. 12. 2017. 17:23 >> 16:51

STUDENTI SAOPŠTILI

Partijsko zapošljavanje demotiviše mlade

Partijsko zapošljavanje jedan je od osnovnih uzroka demotivacije mladih, zaključeno je na panel diskusiji koju su organizovali studentski parlamenti Fakulteti za državne i evropske studije (FDES) i Univeziteta Donja Gorica (UDG).

Kako je saopšteno iz Studentskog parlamenta (SP) FDES-a, poziv za učešće na panel diskusiji „Društvo i mladi“ upućen je svim predstavnicima mladih iz političkih partija zastupljenih u Skupštini Crne Gore.

Navodi se da su na konferenciji učestvovali predstavnici Socijaldemokratske i Liberalne partije, Građanskog pokreta URA, Pokreta za promjene, Socijalističke narodne partije i Demokratske Crne Gore.

„Predstavnik Demokratske partije socijalista nije prisustvovao diskusiji uprkos prethodnoj prijavi, dok ostale partije nijesu odgovorile na poziv“, kaže se u saopštenju.

Predstavnici opozicionih partija su se, kako je saopšteno iz SP FDES-a, saglasili oko toga da su mladi u Crnoj Gori neaktivni, nezainteresovani i demotivisani.

Zaključeno je i da veliki broj mladih danas „bježi od politike“ jer su svjesni da je podijeljenost između partija velika, kao i da pripadnost partiji često znači i „negativnu obojenost“ mladih, koju oni ne žele.

„Još jedna tačka oko koje se većina panelista usaglasila bilo je partijsko zapošljavanje. Panelisti su bili mišljenja da u praksi partijska članska karta ima veći značaj od diplome završenog fakulteta, i dazato mladi gube volju za učenjem i daljim usavršavanjem“, kaže se u saopštenju.

Zato je, kako se navodi, velika pažnja posvetila visokom obrazovanju, a jedan od zaključaka je da na planu visokog obrazovanja treba nastaviti sa reformom, kako bi se došlo do situacije u kojoj bi diploma, stečeno znanje i iskustvo bili u prvom planu prilikom selekcije kandidata za određeni posao.

„Nepodijeljeno je i mišljenje da bi mladi trebalo da budu nosioci promjena u našoj zemlji, i da imaju moć da utiču na sveukupna zbivanja u društvu. U tom smislu, njihov neaktivizam ima krupne negativne posljedice na društvo“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније