Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

09. 12. 2017. 19:48   >>  19:23 3

I DALJE NEMA SAOBRAĆAJA

Kiša ometa sanaciju puta CT-BD

Put od Cetinja do Budve zbog odrona već sedmicu zatvoren je saobraćaj. Zbog jake kiše i guste magle radnici su danas samo nekoliko sati radili na sanaciji puta istakli su iz Direkcije za saobraćaj, naglasivši da će put sigurno biti prohodan za praznike.

"Sjutra startujemo sa izradom potpornog zida kao drugu fazu, očekujemo da bi za 15 dana ti radovi bili završeni. Što se nas tiče mogli bi za par dana pustiti saobraćaj. Mi očekujemo saobraćajnog inspektora da procijeni da li su dosadašnji radovi garant da se puste radovi jednom trakom naizmijenično", kazao je Dušan Kokić iz Direkcije za saobraćaj za TVCG.

Rekonstrukcija puta, kako je bilo planirano, trebalo je da bude završena krajem novembra, pa su u opštini Budva nezadovoljni dinamikom radova.Plaše se da bi se sve to moglo odraziti i na dolazak turista za predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

"Ja se nadam da će se naći neko rješenje što je prije moguće.Mi ćemo se potruditi da goste koji dolaze u Budvu. Sa ljudima iz Turističke organizacije uputimo da dođu alternativnim putevima kroz Sozinu ili Bara", rekao je predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović.

U Direkciji za saobraćaj se nadaju da do toga ipak neće doći.

"Ono što je izvjesno da ćemo mi završiti te radove bez obzira na vremenske prilike i da će put biti potpuno prohodan za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika", istakao je Kokić.

A vremenske prilike ipak neće ići na ruku radovima na otvorenom smatraju u Hidrometeorološkom zavodu.

"I narednih dana biće padavina koje će biti slabog do umjerenog inteziteta ali će doći do topljenja sniježnog pokrivača jer se narednih dana očekuje porast temperature vazduha i južni vjetar što će usloviti topljenje sniježnog prekrivača što će usloviti i porast vodostaja", rekla je Daliborka Gojković Bajčeta iz HMZ.

Biljana Rovčanin, TVCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније