Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan; Objavio: I. P. ]

06. 12. 2017. 08:12 >> 07:40

PODACI INSTITUTA

Simptome nalik gripu ima 20 građana

Iz Instituta za javno zdravlje saopšteno je da je u Crnoj Gori u toku 48. nadzorne sedmice prijavljeno 20 osoba sa simptomima nalik gripu (ILI), što predstavlja incidenciju od 3,2/100.000 stanovnika.

 

Iz Instituta ističu da u ovoj sezoni nadzora nad gripom laboratorijskim putem još uvijek nije potvrđen nijedan slučaj infekcije virusom gripa.

Prema podacima Evropskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC), aktivnost gripa širom evropskog regiona u 47. sedmici je očekivano niskog intenziteta za ovo doba godine.

"Napominjemo da je najefektivnija mjera prevencije gripa vakcinacija, pa preporučujemo da se vakcinišu sve osobe koje su u povećanom riziku od razvoja komplikacija. Vakcina se može primiti tokom cijele sezone trajanja nadzora nad gripom, ali je najbolje vrijeme za vakcinaciju prije početka širenja virusa u populaciji, s obzirom da su za razvoj antitijela potrebne dvije do tri sedmice nakon vakcinacije", navodi se u saopštenju.

Vakcinacija protiv sezonskog gripa za sezonu 2017/2018. u domovima zdravlja u Crnoj Gori sprovodi se već osam sedmica.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније