Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 07. 2013. 13:47 >> 13:48
3

PARKOVSKI MOBILIJAR

Gradske klupe na meti vandala!

Iako je u evropskim metropolama prava rijetkost naići na polomljene klupe i uništeni parkovski mobilijar, u Podgorici je svakodnevica sasvim drugačija. Gradski parkovi, i mobilijar često su na meti vandala, koji silu ispoljavaju lomeći kante za otpatke, ali i daske na klupama.

Sumornu gradsku sliku ilustruju i polomljene daske na klupama duž Južnog bulevara ispod brda Ljubović. Umjesto da posluže za odmor nakon u večernjim satima nakon vrelog dana, klupe Podgoričanima očigledno služe za akrobacije i demontraciju snage.

Sve to, osim što ostavlja ružnu sliku grada, utiče i na gradsku kasu, iz koje se izdvajaju pozamašna sredstva, kako bi se nadomjestila šteta pričinjena parkovskom mobilijaru širom Podgorice.

Tako je tokom ove godine šteta koja je pričinjena na gradskim klupama iznosila čak 4.142 eura, pa je neophodno zamijeniti 328 letvi.

"Ukupan broj parkovskih klupa u Glavnom gradu je 1.313 komada. U prvoj polovini 2013. godine izdvojeno je 1.566 eura za ugradnju letvi na klupama, a ugrađena je 21 klupa u vrijednosti od 3.360 eura, dok je za farbanje klupa izdvojeno oko 105, a postavljene su četiri nove kante za otpatke", kazala je Portalu RTCG direktorica gradskog preduzeća "Zelenilo" Radmila Vujošević.

Ona je istakla da devastacija parkovskog i dječjeg mobilijara ne samo da ne prestaje, već je u konstantnom porastu.

"Šteta pričinjena na dječijim igralištima iznosi 11.000 eura. Oštećene su 33 dječije sprave za igru", rekla je Vujošević, navodeći da u Podgorici ima 29 dječijih igrališta.

Ona je podsjetila i da je tokom prošle godine za popravku parkovskog mobilijara utrošeno oko 18,5 hiljada eura.

"Od toga je za letve izdvojeno nešto više od devet hiljada eura. Postavljeno je 46 parkovskih klupa, čija vrijednost iznosi 7.360 eura, i izvršena je ugradnja 36 rustik klupa u vijednosti od 1.800", naglasila je Vujošević.

Iz Glavnog grada su ranije više puta apelovali na građane da čuvaju parkovski i mobilijar u dječjim igralištima.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније