Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 12. 2017. 09:53 >> 09:19

BANKA HRANE

Podsticati volonterizam u CG

U Crnoj Gori volonterizam nije masovan i treba ga podsticati. Potrebno je uvesti obavezno volontiranje u skolama i fakultetima jer ono osnažuje pojedinca i doprinosi stvaranju snažnijih zajednica, saopšteno je iz NVO Banka hrane povodom Međunarodnog dana volontera.

NVO Banka hrane, volonterska organizacija koja postoji više od sedam godina, Dan volonterizma čestita prvenstveno onima koji su bili uključeni u njihove programe.

"Među nama je bilo penzionera, zaposlenih, onih na evidenciji biroa rada, strudenata, đaka ali i mališana iz vrtića. Čestitamo i svima ostalim volonterima koji su odvajali svoje vrijeme i vještine u korist dobrobiti društva i zajednice, samoinicijativno ili u okriru neke organizacij", saopšteno je iz te NVo.

U Crnoj Gori, ističu, volonterizam nije masovan i treba ga podsticati.

"U tome nam mogu pomoći mediji ali i kompanije. Posebnu važnost ima institucionalna podrška razvoju volonterizma. Potrebno je uvesti obavezno volontiranje u skolama i fakultetima jer ono osnažuje pojedinca i doprinosi stvaranju snažnijih zajednica, pružajucći usluge isključenima", ističu iz Banke hrane.

Oni dodaju da sprovođenje nacionalnih kampanja o filantropiji doprinosi stvaranju povoljnog ambijenta za podsticanje volonterizma.

"Bilo da je riječ o novcu ili volontiranju, naša je spremnost najizraženija u slučajevima humanitarnih i prirodnih katastrofa ili kod teško oboljele djece. Mislim da su vaspitanje, a kasnije i obrazovanje i školski sistem ključni faktori i da bi sa djecom u vrtićima i školama trebalo mnogo više raditi i razgovarati o filantropiji – na njima razumljiv način", navodi se u saopštenju.

Banka hrane Crne Gore je, napominju,realizivala oko 1.200 humanitarnih akcija.

"Volontiranje je bitno za rast socijalne ekonomije. Više od 100 miliona građana EU daje pozitivan doprinos svojim zajednicama stavljajući na raspolaganje svoje vrijeme, talenat i novac", zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније