Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

04. 12. 2017. 09:33 >> 09:05
3

MULIĆ U JUTARNJEM

"Ne možete zabraniti kiši da pada"

Crna Gora je, prošlonedjeljnim poplavama usljed obilnih padavina, položila "prvi test", a nadležni su pravovremeno reagovali, rekao je generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a, Mirsad Mulić.

Mulić je, gostujući u Jutarnjem programu TVCG, rekao da meteorološka situacija u Crnoj Gori nije bila redovna.

"Imali smo tog dana obilne padavine na cijeloj teritoriji Crne Gore, sistem je u potpunosti funkcionisao, i nije bilo potrebe da sa državnog nivoa angažujemo veće resurse. Jedino je to bio razlog na Cetinju, gdje je palo oko 340 litara kiše po metru kvadratnom", rekao je Mulić.

Na pitanje što bi bilo da je kiša padala više dana, Mulić je rekao da je Cetinje specifično, jer ono ima veliki broj pdzemnih voda, što je uslovilo i nestanak električne energije.

"Nekad se može preduzeti baš sve, i da opet imamo probleme. To je priroda, protiv nje se ne može. Vidjeli ste uragane, požare u Kaliforniji, Amerika ima najviše resursa, pa ne može da se izbori. Mi samo radimo da se posljedice svedu na minimum, ne možete zabraniti kiši da pada, a vjetru da duva", rekao je Mulić.

Istakao je da je na Cetinju bilo spremno sve za evakuaciju u slučaju potrebe.

On je rekao da bi o tome koliko je urađeno na preventivnim mjerama, trebalo pitati predsjednike lokalnih samouprava. 

Komentarišući mogućnost ponavljanje poplava i scena iz 2012. godine, Mulić je rekao da Crna Gora u odnosu na taj period ima znatno više resursa.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније