Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina; B.V.

30. 11. 2017. 12:07   >>  11:35

ZA TRI MJESECA

Prilagodiće četiri fakulteta za OSI

Za tri mjeseca četiri fakulteta Univerziteta Crne Gore biće prilagođena osobama sa invaliditetom (OSI), saopšteno je danas na potpisivanju ugovora o adaptaciji fakulteta u dijelu pristupa OSI.

 

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, ugovor su potpisali ministar prosvjete Damir Šehović i predstavnik konzorcijuma “LD Gradnja-Ramel-Ening” Desimira Radulovića.

Ugovorena je adaptacija Filozofskog fakulteta u Nikšiću, Građevinskog i Pravnog fakulteta u Podgorici Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, a vrijednost radova je 230 hiljada eura.

Šehović je rekao da pristup objektima OSI ne smije biti stvar nečije dobre volje, već prirodna obaveza svih organa uključenih u obezbjeđivanje jednakih uslova za svakog građanina, kojoj moraju biti više posvećeni.

Šehović je naglasio da je to kompleksan proces, ali ta činjenica, kako je naveo, nikoga ne amnestira od obaveza i odgovornosti.

U oko 107 obrazovno-vaspitnih ustanova je prilagođen pristup, a toaleti su prilagođeni u više od 60 ustanova.

Ali, kako je ministar konstatovao, mora se ozbiljno raditi na poboljšanju stanja u toj oblasti.

Simbolično, kako je rekao Šejović, Ugovor je potpisan i u susret Međunarodnom danu OSI 3. decembra.

“Moje je da vam obećam da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da sistem u ovom dijelu funkcioniše za svakoga podjednako”, poručio je Šehović.

Radulović je rekao da će odgovorno vršiti ugovorene obaveze, i zahvalio se na prilici da Konzorcijum radi na ovako važnom projektu.

On je istakao da je riječ o vrlo zahtjevnim aktivnostima, koje se izvode za devedest dana i u vrijeme kad ova četiri fakulteta rade.

Ali, kako je ocijenio, sve ugovorene obaveze će, kao i ranije, izvršavati na vrijeme.

Objekti će biti adaptirani u okviru projekta “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost” koji se finansira iz kredita Svjetske banke u iznosu od 12 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније